Tämä mantelinen kaura-ruis-mysli on todella maukasta ja rapeata - olen jo kahdesti sitä valmistanut. Toisin sanoen ne ovat elämäni ensimmäiset kaksi itsekokkailtua mysli-annosta ... en tiennytkään että myslin teko on näin helppoa! Tässä myslissä on hunajaa, joka karamellisoituu uunissa, ja tuo sellaisen kivan rapsakkaan koostumuksen. Kunnia mantelisesta mysli-ohjeesta kuuluu Christian Bitz'ille.
Mantelinen kaura-ruis-mysli (n. ½ l. lasipurkki)
tarvitset:
1 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
½ dl kurpitsansiemeniä
100 g kaurahiutaleita
100 g ruishiutaleita
1 dl hunajaa
2 rkl. tummaa sokeria (intiaani / muscovado / fariini)
1 dl kuivattuja karpaloita (tai mustikoita / rusinoita)
1 rkl. chia-siemeniä (ne puuttui, korvasin ne pellavansiemenrouheella)
Veitsellä rouhensin mantelit, hasselpähkinät ja kurpitsansiemenet.
Paahdoin manteli, pähkinä ja kurpitsansiemenrouheet kaura-ja ruisleseiden kera suurella pellillä uunissa, noin 10. min 245 asteessa.
Sekoitin hunajan, fariinisokerin, karpalot ja pellavansiemenrouheet (tai chia-siemenet), ja sekoitin sen paahdettuun lese-manteli-pähkinäseokseen.
Laitoin myslin vielä uuniin 5 minuutiksi, 225 asteessa.
Annoin myslin jäähtyä, jonka jälkeen löysensin sen veitsellä rouhimalla (irroita mysli varoen, minulla se meinasi reunasta jäädä kiinni, kunse hunaja tarttui siihen leivinpaperiin).
Olen syönyt mantelista kaura-ruis-mysliä jogurtin ja skyr'in päällä, 3 rkl. tuo tosi kivan maun - ja paljon niitä hyviä rasvahappoja jota on manteleissa ja pähkinöissä. Ja joskus illalla napsinut mysliä ihan sellaisenaan teen kanssa ...
Linkki tulostettavaan ohjeesen
Herkullisia mysli-hetkiä toivotellen,
Nina
Mysli on ihanaa! Meillä menee sitä melkoinen määrä ja olen päättänyt, että en enää osta kaupan mysliä. Viikon parin välein teen annoksen, josta tulee 2 ½ litraa. Kiertoilmassa valmistuu iso määrä nopeasti.
VastaaPoistaSe onkin hyvä idea tehdä suurempi annos kerralla! Tulenkin kurkkaamaan sinun mysli-ohjettasi ... nyt on kiva kokeilla erilaisia, kun tietää että se ei olekaan vaikeaa :-)
PoistaIhanan herkullisen näköinen mysli:) Teen aika harvoin mysliä mutta itsetehty on aina paras:)
VastaaPoistaKiitos Jeal - minä kanssa ihan yllätyin kuinka nopsaan se tuli tehtyä, ja kuinka kivan rapeata se on :)
PoistaNam, tykkään kaikista noista aineksista. Itsetehty mysli on parasta.
VastaaPoistaNuo mantelit ja kurpitsansiemenet ihan voisi kyllä sellaisenaan napsia välipaloina ... ja oikea makusinfonia kun ne laittaa yhteen.
PoistaNäyttääpä herkulliselta! Mä en ole ikinä kokeillut tehdä tuollaista paistettua mysliä! Kiva idea, että makeutus on hunajalla! Voittaa terveellisyydessään mennen tullen kaupan chrunchy-myslit!
VastaaPoistaJoo, varmaan on hunajalla makeutettu himpun verran terveellisempää kuin sokeri - tämä on ihan sopivan makeata - semmoinen vieno makeus :)
PoistaOi nam, ihania nämä sun ohjeet!:) Energistä viikkoa, täällä paistaa ihana pakkasaurinko.
VastaaPoistaWautsi, jo miinuksen puolella - se on tosi raikas ilma! Pakkasaurinko piristää :)
PoistaNäyttää juuri siltä, että kerrankin on myslissä tarpeeksi sattumia! Karpalot sopivat varmasti pähkinöitä ja siemeniä piristämään hyvin tähän mysliin, nam!
VastaaPoista