perjantai 18. lokakuuta 2013

Mantelinen kaura-ruis-mysli

 
 
Tämä mantelinen kaura-ruis-mysli on todella maukasta ja rapeata - olen jo kahdesti sitä valmistanut. Toisin sanoen ne ovat elämäni ensimmäiset kaksi itsekokkailtua mysli-annosta ... en tiennytkään että myslin teko on näin helppoa! Tässä myslissä on hunajaa, joka karamellisoituu uunissa, ja tuo sellaisen kivan rapsakkaan koostumuksen. Kunnia mantelisesta mysli-ohjeesta kuuluu Christian Bitz'ille.
 
 
  
Mantelinen kaura-ruis-mysli (n. ½ l. lasipurkki)
 
tarvitset:
 
1 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
½ dl kurpitsansiemeniä
100 g kaurahiutaleita
100 g ruishiutaleita
1 dl hunajaa
2 rkl. tummaa sokeria (intiaani / muscovado / fariini)
1 dl kuivattuja karpaloita (tai mustikoita / rusinoita)
1 rkl. chia-siemeniä (ne puuttui,  korvasin ne pellavansiemenrouheella)
 
 
Veitsellä rouhensin mantelit, hasselpähkinät ja kurpitsansiemenet.
Paahdoin manteli, pähkinä ja kurpitsansiemenrouheet kaura-ja ruisleseiden kera suurella pellillä uunissa, noin 10. min 245 asteessa.
Sekoitin hunajan, fariinisokerin, karpalot ja pellavansiemenrouheet (tai chia-siemenet), ja sekoitin sen paahdettuun lese-manteli-pähkinäseokseen.
Laitoin myslin vielä uuniin 5 minuutiksi, 225 asteessa.
Annoin myslin jäähtyä, jonka jälkeen löysensin sen veitsellä rouhimalla (irroita mysli varoen, minulla se meinasi reunasta jäädä kiinni, kunse hunaja tarttui siihen leivinpaperiin).
 
 
 
 
Olen syönyt mantelista kaura-ruis-mysliä jogurtin ja skyr'in päällä, 3 rkl. tuo tosi kivan maun - ja paljon niitä hyviä rasvahappoja jota on manteleissa ja pähkinöissä. Ja joskus illalla napsinut mysliä ihan sellaisenaan teen kanssa ...
 
 
Herkullisia mysli-hetkiä toivotellen,
 
Nina

11 kommenttia:

  1. Mysli on ihanaa! Meillä menee sitä melkoinen määrä ja olen päättänyt, että en enää osta kaupan mysliä. Viikon parin välein teen annoksen, josta tulee 2 ½ litraa. Kiertoilmassa valmistuu iso määrä nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin hyvä idea tehdä suurempi annos kerralla! Tulenkin kurkkaamaan sinun mysli-ohjettasi ... nyt on kiva kokeilla erilaisia, kun tietää että se ei olekaan vaikeaa :-)

      Poista
  2. Ihanan herkullisen näköinen mysli:) Teen aika harvoin mysliä mutta itsetehty on aina paras:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jeal - minä kanssa ihan yllätyin kuinka nopsaan se tuli tehtyä, ja kuinka kivan rapeata se on :)

      Poista
  3. Nam, tykkään kaikista noista aineksista. Itsetehty mysli on parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo mantelit ja kurpitsansiemenet ihan voisi kyllä sellaisenaan napsia välipaloina ... ja oikea makusinfonia kun ne laittaa yhteen.

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta! Mä en ole ikinä kokeillut tehdä tuollaista paistettua mysliä! Kiva idea, että makeutus on hunajalla! Voittaa terveellisyydessään mennen tullen kaupan chrunchy-myslit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varmaan on hunajalla makeutettu himpun verran terveellisempää kuin sokeri - tämä on ihan sopivan makeata - semmoinen vieno makeus :)

      Poista
  5. Oi nam, ihania nämä sun ohjeet!:) Energistä viikkoa, täällä paistaa ihana pakkasaurinko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wautsi, jo miinuksen puolella - se on tosi raikas ilma! Pakkasaurinko piristää :)

      Poista
  6. Näyttää juuri siltä, että kerrankin on myslissä tarpeeksi sattumia! Karpalot sopivat varmasti pähkinöitä ja siemeniä piristämään hyvin tähän mysliin, nam!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)