keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Lumi tuli ... ja suli


Perjantai-aamuna oli maa valkoisena - ja illalla pyrysi vielä enemmän lunta! Minä makasin peittojen alla ... mokoma virus iski, joka tainnutti kokonaan - olisi työpaikan pikkujoulut olleet kivassa italialaisessa ruokapaikassa perjantaina, mutta ajatus ruoasta toi kylmän hien otsalle. Mokoma sentään - pikkujoulut jäivät minun osaltani tänä vuonna, mutta oloni parani leväten ja nukkuen.

Lauantai-iltapäivällä sen verran ulkoilin, että kävelin järven rannalla - nyt kun oli lunta maassa, niin pitihän siinä hieman tassutella! Lumen narina saappaiden alla, ja kylmä, raikas ilma, tekivät terää.

Olen saanut neulottua tuubi-huovin valmiiksi, se on kivan pehmeä ja lämmin.


Sunnuntai-iltana tuli matalapaine ja sade ... ja lumi katosi niin nopeasti kuin se oli tullutkin!
Mutta on kiva että saimme ensimakua talveen - jospa vaikka tässä tulisi hieman pakkasta, jotta jouluksi voisimme saada himpun verran lunta?!

Olen tehnyt jääkaappiin piparitaikinan, ja viikonloppuna on aikomus leipoa ... Jos ovat maukkaita, laitan ohjetta tänne myös.

Mukavata joulunalusaikaa toivotellen,

Nina


6 kommenttia:

 1. Meillä on ollut tänään myrskyistä ja tämän asuintaloni edessä olevasta puusta katkesi taas suuri oksa,kuten viimekin vuonna myrskyn aikaan,tuulet sen verran kovia..
  Lunta odotettiin Jerusalemiinkin,mutta ei sitä sitten tullutkaan.
  Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin Nina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se lumi vielä tulla tupsahtaa luoksesi, Jael ... täällä on +5 astetta ja oli aikamoinen myrsky ja tulvakin viime viikonloppuna - sää taitaa vaihdella laidasta toiseen tätä nykyä!
   Huomenissa tulen kurkistamaan mitä herkkuja ja hyviä juttuja olet luonut sitten viimenäkemän!

   Poista
 2. Ihana valo sun kuvissa! Hyvä, että tauti helpotti!!! Harmi se lumen sulaminen, mutta jospas se tulisi takaisin. Piparitaikinaa ajattelin minäkin heti, kun aamulla heräsin... täytynee ryhtyä tuumasta toimeen, kun sehän vain paranee kun seisoo kylmässä muutaman päivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se piparitaikina on niin kiitollinen, se varmaan vaan paranee päivien kuluessa :) Nyt joulunalus-aika on mennyt tänä vuonna kivoa juttuja askarrellen viikonloppuisin, työpäivine jälkeen olen ottanut tunnin torkut ja sitten käynyt ruoanlaittoon ... Ihana kun pian alkaa loma!

   Poista
 3. Ihania kuvia taas! Meilläkin lumi tuli ja meni, mutta nyt on onneksi pakkasta. Saan siitä aina energiaa.

  Mukavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen todellakin piristää ja aamuisinkin herättää ihan mainiosti! Jospa sinne tulisi vielä kunta ennen joulua - ¨täällä on matalapainetta seuraavat pari viikkoa, jotta jouluksi ei tule lunta - mutta jospa se vaikka tammikuussa tulisi sitten isot kinokset, niin pääsisi pojat kelkkamäkeen?! :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)