sunnuntai 23. helmikuuta 2014
Mantelinen siemen-leipä paleotyyliin
Monen työtoverin eväspaketista on viime aikoina löytynyt houkuttelevan herkullinen siemen-pähkinä-leipä ... Kyselin ohjetta ja sain viittauksia paleo-leipään. Löysin netistä tanskalaisen kokin, Thomas Roden, maukkaan paleo-leivän ohjeen, joka valmistuu todella helposti:
Tarvitset:
100 g kurpitsansiemeniä
100 g auringonkukansiemeniä
100 g seesaminsiemeniä
100 g manteleita
100 g pellavansiemeniä
100 g saksanpähkinöitä
2 tl merisuolaa
5 kananmunaa
½ dl öljyä (alkuperäinen ohje suosittelee 1 dl, vähensin määrän puoleen, joka toimii hyvin)
Valmistus:
Sekoitin kuivat aineet keskenään, johon lisäsin kananmunat, ja sekoitin hyvin. Viimeiseksi öljy. Kaadoin seoksen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, ja paistoin 160 asteessa noin tunnin verran.
Olen jo kahdesti leiponut mantelista paleo-leipää. Leivän jäähdyttyä olen viipaloinut leivän ja pakastanut viipaleet. Aamuisin laitan pari viipaletta leivänpaahtimeen, jossa ne sulavat ja saavat herkullisen rapeuden. Toinen leipäpala aamupalaksi ja toinen eväspakettiin.
Nyt olen uteliaana katsastellut ohjeita uusiin pähkinät- ja siemenleipomuksiin... Jatkoa on tulossa :)
Mukavaa sunnuntaita toivotellen,
Nina
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, onpas hyvän näköistä leipää, paljon työtä hampaille, namskis :)
VastaaPoistaKiitos SatuMaria!
PoistaJuu, hampaat pääsevät myös työhön leipiä nauttiessa :)
Kiitos ihanasta ohjeesta, aion kokeilla tätä hetimiten! Syön paljon siemeniä ja pähkinöitä ja olen viime aikoina innostunut leipomaan itse leipäni. Aiempi kommenttini katosi Erroriin, toivottavasti ei tule nyt moneen kertaan.
VastaaPoistaNyt olen kokeillut reseptiä ja voi mikä herkku syntyikään ja niin helppo leipomus. Kiitos paljon ohjeesta.
PoistaOn ihana lukea että kokeilit ja tykkäsit, Cheri! Ajattelinkin hieman sinua kun kirjoitin ohjeen - muistan että tykkäät manteleista, ja niitä löytyy tästä leivästä :)
PoistaVau, tuota mun on kokeiltava! Se siis pysyy kanamunien avulla kasassa? Minä lisäilen salaatteihin usein siemeniä, ja sämpylöiden päälle, mutta en ole ikinä kokeillut noin pähkinäistä/siemenistä leipää. Paahtaminen aamupalaksi kuulostaa ihan mahtavalta...
VastaaPoistaJuu, ne kanamunat pitävät keivän koossa - minustakin oli aika hassua leipoa ilman jauhoja!
PoistaPe paahtaminen aivan kruunaa koko leivän, juuri ne pähkinäiset aromit korostuvat!
Hyvännäköistä leipää, tosiaan ihmeellistä että noin karsituista aineksista syntyy leipä. Muuten jätin sulle haasteen, toivottavasti et ole vielä osallistunut tähän: http://ihanatalomaalla.blogspot.fi/2014/02/suosikkipahikset-ja-lempivarit.html
VastaaPoistaKiitos tosi kivasta haasteesta, Jaana! Kirjoitin juuri postauksen vastaten kivoihin kysymyksiisi!
Poista