sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

"Kahvikutsuilla" ja "Suosikkipahikset ja lempivärit"

Kiitos monista blogi-haasteista, joita olen saanut vastaanottaa mukavilta blogiystäviltä!
En ole ollut kovin nopea niihin vastaamaan, mutta parempi myöhään ... 

Suosikkipahikset ja lempivärit

 Sain tämän kivan haasteen Jaanalta Ihana talo maalla-blogista.

1. Suosikkivärisi sisustuksessa?

Luonnolliset vaaleat ja tummanharmaat ja - ruskeat ovat värit, jotka dominoivat tätä nykyä olohuoneessa. Valopilkkuina siellä täällä toimivat miehen maalaama taulu, sekä poikien tekemät koriste-esineet, perityt keramiikat ja muut kivat. Keittiössä taasen on valkoista ja punaista - pidän kovasti Marimekon punaisesta Unikosta, jota löytyy verhoista, pyyhkeistä, tarjottimista ja erilaisista purnukoista.
2. Designesine/-huonekalu, joka ei ikinä tule meille

Lasipintainen pöytä, se olisi kaunis mutta samalla aikaa hyvin epäkaytännöllinen.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä?

Perilliset [Arvingerne] - TV-sarjan hahmo Thomas viehättää minua - Hänen taiteellinen boheemisuus sekä hänen kykynsä olla läsnä, priorisoida ihmissuhteita sekä huomioida läheisiä. Näyttelijä Jesper Christensen on mielestäni yksi parhaita tanskalaisia näyttelijöitä, hän osaa välittää hahmoja ja persoonallisuuksia laidasta laitaan.

Kuva lähde: Billedbladet

4. Suosikki leivonnassa?

Porkkana-speltti leipä, jonka ohjeella leivon myös sämpylöitä, on "kautta aikojen" suosikkini. Usein teen taikinan vaihdellen jauhojen laatua, lisäten kokojyväjauhoja tai kauraryynejä - mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Silloin tällöin tykkään kokeilla erilaisia herkkuja, kuten tuon alakuvan Lakritsainen kirsikkahyve.5. Viisi blogisuosikkia?

Minulla on monta suosikkiblogia, jotka löytyvät blogini sivupalstalta.


Kahvikutsuilla

Hitunen kutsui minut mukaville Kahvikutsuille:

Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidät bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissa. Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi. Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen äärellä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin.

1. Mikä on sisustustyylisi?

Kuinkahan sen osaisi määritellä - selkeys ja yksinkertaisuus, kotoinen mukavuus varmaankin.2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten?

Poikien huoneisiin viime aikoina. Teini-ikäisten tarpeisiin olemme uusineet hieman huonekaluja, maalanneet ja pojat ovat itse olleet suunnittelemassa ja päätoksenteossa. Musiikkiharrastusten instrumentit (piano-keyboard ja rummut) vievät tilaa, mutta kun aikansa miettii, löytyy toimivia ratkaisuja.
3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?


Fairtrade-kaupat huolehtivat että tuotteiden valmistajat saavat palkan työstänsä, sekä auttavat tuotteiden markkinoinnissa. African Touch - sisustusliike välittää kaunista keramiikkaa, uusiomateriaaleista valmistettuja tuotteita sekä kauniita kankaita Afrikasta.
Tykkään ostaa lahjat täältä, ja voisin hyvällä omallatunnolla enemmänkin kuluttaa tuotteisiin ja siten tukea afrikkalaisten yrittäjien toimintaa.

4. Mihin käytät paljon rahaa?

Kulutamme aika paljon rahaa ruokaan. Kasvavat pojat kuluttavat energiaa ja syövät hyvin - yritämme valmistaa monipuolista ruokaa ... Pariviikkoa sitten "löysin" mehulingon keittiön kaapista,  nyt juomme omenista ja appelsiineista lingottua tuoremehua aamuisin. Itselleni lisään punajuurta, inkivääriä, porkkanaa, kaalia ym., pojat eivät vielä ole oppineet pitämään juuresmehuista, ja mies ei allergianvuoksi voi raakoja juureksia nauttia.


5. Mistä onnesta unelmoit? 
 

Onnenhippuset löytyvät arjen keskeltä, päivittäin ... Toivon että voisin yhä suuremmissa määrin havaita ja olla tietoinen siitä että onni on juuri nyt.
  6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?

Ehkä se, jos kohdistaisi huomion onnen tavoitteluun, sen huomaamisen sijasta. Onni ja onnellisuus merkitsee eri asioita eri ihmisille.7.Missä asiassa olet tunnollisin?

Työasioissa olen hyvin tunnollinen - tai tunnollisuuteni korostuu ja on havaittavissa työn yhteydessä. Olen pyrkinyt tietoisesti työskentelemään tunnollisuuteni kanssa - liika tunnollisuus ei ole hyväksi - tasapainon hakemista ja löytämistä siis ...


 

 8.Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Jaa ... inhimillinen virhe - virheet ovat yleensä inhimillisiä ... meillä ihmisillä siis ... Jos yksi tulisi valita, se on varmaan unohtaminen.
9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?

Me naiset olemme hyvinkin erilaisia, kuten miehetkin ... Yleistäessä sekä populaatisissa ennakkokäsityksellisisissä lausunnoissa (unohtamisesta puhuttaessa - en muista sitä tarkkaa sanaa suomeksi) kuvaillaan naisia empaattisiksi sekä huomaavaisiksi - äidillisiksi. Yleistäen naisellisuuden olisiko tuo laaja-alainen asioiden käsittely, siis asioiden kuvaus ja pohdinta monista perspektiiveistä, eräs mainittava voima. 
10. Mikä on miehen parhain ominaisuus?

Samalla tapaa yleistäen, miehiä kuvaillaan toiminnallisiksi - dynaamisiksi ... heillä populatiivisten lausontojen mukaan ei ole niin suuri tarve kuvailla ajatuksia ja tunteita, pohdiskellä ääneen, verrattuna naisiin ... Ehkä kyky tehdä nopeita päätöksiä toiminnallisuuteen perustuen.
Syventävä esimerkki arjesta: Mies tarvitsee farkut. Hän ostaa ensimmäiset sopivat, ilman tarvetta katsella ympärilleen löytyisikö naapurikaupasta vielä parempia, mukavampia, sopivimpia ... - "Tykkään"!
Kiitos kaunis kivoista haasteista! Nämä olivat tuoreimmat - kun katsastelen arkistoon, niin siellä odottelee vielä muutama, jotta jatkoa seuraa.

Perinteen mukaan vien haasteen eteenpäin -tälläkertaa allaoleville kanssabloggaagille:

Ajatuksia kaukana

Anna Vihervaarasta

Appelsiinipuun alla

Naapurina Provencessa

Usko, toivo ja virkkaus

Ja tärkeä lisäys - haasteisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista, ja se ei saa stressata ollenkaan :)

Mukavaa alkavaa viikkoa toivotellen,
 
Nina

9 kommenttia:

 1. MUkavaa oli olla täällä kahvilla;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael, Sinun kahvilassasi on ihania leivoksia (sekä Appelsiinia ja Hunajaa :)

   Poista
 2. Kiitos myös haasteesta..täytyy vähän miettiä jos ehtisin tehdä tällaisen...

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva haaste :) Kauniita vastauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Nämä haasteet asettaa joskus sellaisia kysymyksiä pohtimaan, joita ei muuten paljon ehkä arjen keskellä ajattelekaan.

   Poista
 4. Osuit niin oikeaan tuossa miehiin liittyvässä kommentissa: meilläkin mies menee kauppaan ja ostaa ekat sopivat farkut tai paidan katsomatta enempää muita. Itse kun kierrän 10 putiikkia, sovitan 50 vaatetta ja en ehkä osta mitään, kun mikään ei tunnu sopivalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla usein se sama - tai sitten päädyn kauppareissujen jälkeen siihen ekaan kauppaan, ensimmäiseen sovitukseen, ja päädyn siihen, ja mies tokaisee:"Jos oisit ekat ottanut, oltas jo kotona!" :)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta, vastasin siihen tänään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulenkin heti pian lukemaan, sinun kaunis ja luova kotisi ja sisustustyylisi on todella inspiroiva!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)