lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti - ajatuksia ajasta, levosta ja työstä


Auringonvalo ja lämpö on herätellyt luonnon kevääseen ... Mikä riemu herätä kirkkaaseen auringonpaisteeseen sumuisen ja pilvisen jakson jälkeen!

Viime viikonloppuna olimme ulkosalla, lauantaina aivan tässä kotipiirissä, ja sunnuntaina teimme pitkän lenkin metsässä.

Olen nyt viikon varrella myös tehnyt pieniä happihyppelujä - vaikka vain 10 minuuttia lounastauolla. Viiden maissa aurinko on laskemassa, ja silloin olen pysähtynyt ja ottanut muutaman valokuvan kotimatkalla ... sulkenut silmät ja nauttinut lämpimistä säteistä kasvoilla.

Tässä linkki Valokuvakorttiin

Tämä Levollisuus-sana, jonka valitsin vuodelle 2014, on tuonut mukanaan muutoksia, joita olen vasta nyt kunnolla tiedostamassa. Blogin-kirjoittaminen on jäänyt hieman paitsioon - sekä tämä Matkanvarrelta että englanninkielinen Thoughts and Images Along the Way, ja viime keväänä aloittamani puhdas valokuva-blogi on nukkunut ruususen unta jo kauan.

Englanninkielisen valokuvausblogin postaukset ovat teemoittain (Texture Tuesday - Friday Finds - For Your Sunday), joka on tuonut luonnollisen rytmin, sinne kirjoittamani luovan tiimin (Love That Shot'in) postausten lisäksi. Siitäpä tulikin mieleeni: Kirjoitin artikkelin valokuvauksesta smartphone-kännykällä, tässäpä linkki siihen jos kaipaat idoita:
5 Tips for Getting Started with Smartphone Photography

No... Olen mietiskellyt että kuinka tässä näin on käynytkään ... Ja olen tullut siihen tulokseen, että syynä on vissiin se, kun olen tarkoituksellisesti jättänyt tietokoneen avaamisen töiden jälkeen - vain kurkkaus sähköpostiin ja lasten KouluNettiin.

Jotta nyt tämän havaittuani mietiskelen, että suunnittelemalla se tästä korjaantuu ... Jos saan samanlaisen rytmin tänne Mietteitä Matkanvarrelle näissä postauksissa, vaikk varaamalla viikonloppuisin sekä yhtenä arki-iltana hetkisen omaa aikaa blogin äärellä.


Lähikuva tulppaanista, jonka olen 3 krt. laittanut päällekkäin - ja pajunnorkon keskelle. Tekstuurit  Kim Klassen's  Present ja Brush, Serenpidity & Sunshine Love That Shot'in Photo Veil Collections.

Tämä Mietteitä Matkanvarrelta on minulle sellainen hieman päiväkirjan tyyppinen lepopaikka - jonne olen raapustellut kuulumisia ja hajanaisia ajatuksia, kuvien kera. Sekä myös oma Netti-Keittokirja, jonne olen parhaimmat reseptit tallentanut - ne niin näpsäkästi täältä löytyy, oli sitten missäpäin maailmaa tahansa.

Olen myös täältä blogi-verkostostä löytänyt ainutlaatuisia ja arvokkaita kanssaihmisiä, joiden blogeja seuraan myös Feedlyn kautta (silloin en jätä kommentteja kun ne ei tule näkyviin - jossain teen väärin varmaan.)

:  :  :

Tietoisesti kohdistaen huomion Levollisuuteen ... aivan arjen keskellä - hidastan akelten tahtia, yritän suunnitella työtapaamiset niin että on väliaikaa sekä laskeutua että kirjoittaa journal-notaatti heti siinä tapaamisen jälkeen ... ovat tuoneet "ilmaa" ja myös antaneet "sisäistä tilaa" sekä käytännöllisesti juuri sopivasti aikaa niihin päiviin, jolloin on tapahtunut jonkinlaista odottamatonta ja akuuttia.

Kiireisinä päivinä kiireisen kalenterin tiedostaminen ja sen hyväksyminen turhautumisen sijaan, toimii aika hyvin ... Ja niinä päivinä, kun suunnittelusta huolimatta kalenteri ei toimi, turhautumisen ja stressin tunteen tiedostaminen on helpottanut. Joskus on hyvä hieman karrikoida - "Onko tämä asia kuolemanvakava  - menettääkö joku henkensä jos ..." taikka "Kuinka paljon merkitystä tällä asialla on kun mietin sitä 3 v:n kuluttua?"


Työni koulu- lastentarha - päivähoito - perhe-maailmassa on mielenkiintoinen, se mikä on tuonut viimeisen vuoden aikana muutoksia työhöni sekä yhteistyökumppaneineni työhön sekä yhteistyöhömme, on lakipuitteiset sekä organisaation sisäiset ja väliset muutokset.

Muutoksen aikana olemme luomassa uusia teitä, uusia toimintamuotoja ... samalla aikaa on on tehtävä päätöksiä ja toimintoja, vaikka uudet käytännöt eivät vielä ole olemassa. Siinä ehkä suurin syy stressiin ja turhautumiseen sekä minulla että monella muulla.

Hyvä puoli on että muutokset ovat avanneet mahdollisuuksia uuteen - voin olla mukana yhteistyökumppaneiden projakteissa kuten Näkyvä Oppiminen, sekä luoda yhdessä uutta, kuten meidän 5. luokkalaisten Keskittymis - Empatia - jakso.

-   -   -

Asioilla on tapa selkeytyä hiljalleen ...

Nyt on lauantai, pojilla ystävä viikonlopun verran täällä meillä, miehellä on työviikonloppu, ja minulla kotijuttuja ... Taidan tässä välissä pujahtaa uimahalliin!

Mukavia hetkiä ja auringon pilkahduksia viikonloppuusi,

Nina

4 kommenttia:

 1. Levollisuus on hyvä juttu. Mutta joskus niin vaikea saavutettava, kun mielessä on miljoona asiaa. Suunnitelmallisuudesta olen huomannut ihan saman asian, että mitä kiireisempi päivä sitä parempi suunnitelman on oltava... Ja asia kerrallaan. Tuo auttaa varmasti, että saa heti palaverin jälkeen jutun purkkiin ja voi sitten siirtyä toiseen asian tarvitsematta palata montaa kertaa takaisin. Blogin kanssa mua on auttanut tänä vuonna se, että kirjoittelen (puoli)valmiiksi postauksia sitä mukaa kun tulee valokuvia otettua, aina muutaman kerrallaan, kun tuntuu, että voisi ja ehtisi hetken aikaa kirjoittaa itsekseen. Sitten niitä on helppo sieltä arkistosta ottaa... Mutta tosiasia kai sekin on, että blogista voi kyllä joskus tulla stressitekijäkin, jos huonosti käy, mutta sittenhän se ei enää vastaa tarkoitustaan, jos pääidea on rentoutuminen kirjoittamalla/valokuvaamalla. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä idea että valokuvat vaikka ensin . . . otankin sen heti korvan taakse. Tuo kalenterin suunnittelu töissä on toiminut hyvin - siitä olen iloinen :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia Nina.Levolllisuus on ihanteellinen olotila,jos vaan siihen pystyy vaikka ympäristössä olisikin paineita jotka sitä vaikeuttavat. Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael - yksi tapa rentoutua minulle onkin juuri noiden valokuvien nappaaminen :)
   Nauti Purim-juhlasta!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)