lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tuoremehua mehulingollaAppelsiineista ja omenoista puristettu tuoremehu maistuu pojille heti aamusta. Varsinkin nuorimmainen ei ole kovin nälkäinen aamulla - monenlaista aamupalaa on kokeiltu - nyt on meneillään tuorepuristettu mehu. Parempi sekin kun ei mitään. Eväspaketissa on sitten kurkkua ja porkkanaa, jos tulee pikkunälkä ennen evästaukoa.

Itselleni olen tehnyt mehua lisäten myös juureksia. Tykkään kovasti mehusta, jossa on punajuuri, porkkana, pala inkivääriä, omena ja muutama mintunlehti - voila!

Poikien omena-appelsiinimehusta jää aika paljon sitä "pulppua" taikka tähdettä, jolle tahtoisin löytää jonkinlaista käyttöä. Sen voi nimittäin pakastaa - mutta kohta on pakkanen täynnä omena-appelsiini-tähdettä, jolle en keksi käyttöä? Mielestäni se appelsiini hankaloittaa - sitä ei oikein keittoihin tai sämpylöihin voi laittaa (ehkä karri-keittoon voisikin?)

Työtoveri kertoi herkullisesta Marokkolaisesta appelsiinikakusta, johon tulee appelsiineja ja manteleita ... jos vaikka semmoiseen säästäisi nuo hedelmien "pulpit"? Googlaamalla varmaan löytyy ohje.

No, parasta on mehut maistuu!Mukavata viikonloppua toivotellen,
 
Nina

2 kommenttia:

 1. Minun suosikkimehuni on selleri-omena-inkivääri ja mausteeksi vähän sitruunaa.Otan mehulinkoni aivan liian harvoin esille-.Tosin täällä on mehupisteita niin monta että usein tulee niistä ostettua sellaista mehua,mistä tykkää.Minulla on Claudia Rodenin kirja,jossa on manteli-appelsiinikakun ohje,Tosin siinä on kokonaisia appelsiineja mutta miksei tuo pulp kävisi myös .Tässä linkki ohjeeseen

  http://www.lovefood.com/guide/recipes/11389/claudia-rodens-orange-and-almond-cake

  Kakku on tosi hyvää,olen joskus tehnyt
  Mukavaa viikonloppua Nina!

  VastaaPoista
 2. Hei Jael,
  Kiitos ihanasta kakun ohjeesta ... wau, se näyttää todella mehukkaalta! Omena-selleri-inkivääri-mehu kuulostaa raikkaalle - sitä tulee kokeilla! Ja myös sinun masikka-sitruuna-jäädykettä :)
  Nam nam!

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)