lauantai 26. huhtikuuta 2014

Keväinen Kööpenhamina


Kävelimme keskustassa pari viikkoa sitten, ja näppäilin siinä muutamia kuvia keskustan Kultorvetilta. Nimi viittaa torin aikaisempaan käytäntöön: Hiili- ja turvekauppiaat möivät aiemmin torilla tuotteitaan - kaupungin asunnot lämpenivät hiilen ja turpeen avulla.  

Charmikas pyöreä rakennus, jonka tornissa on kello, oli toimi ennen vanhaan puhelinkioskina. Nyt siitä voi ostaa kahvia ja virvoitusjuomia.
 Pieni tori on aivan kävelykadun alkupuolella, jossa kävelykadut Købmagergade ja Frederiksboggade risteytyvät. Torin laidassa oleva lihakauppias-butiikki, Slagteren ved Kultorvet, perustettiin jo vuonna 1888. Tätä nykyä lihakauppias on erikoistunut luomulihatuotteisiin.

Keväisin ja kesäisin kukka- ja vihannesmyyjät kansoittavat torin, ja kahvilat ja ravintolat laajentavat tuoden pöytiä ulos.
Vanhojen rakennusten yksityiskohdat ihastuttavat vieläkin minua - usein kuljen katsellen kattoja ja torneja ... törmäsin kerran ohikulkijaan niitä ihastellessa!
Ylläoleva kuva on kukkakaupan ikkunasta, johon heijastuu kadunvarteen pysäköidyt autot. Ikkunaostokset ovat kivoja - ne eivät kevennä kukkaroa eikä ole tungosta.


Isä ja poika

Kävelyretki keskustan kävelykatua pitkin on mukavata ajanviettoa aurinkoisena päivänä - varsinkin kun ei ole erikoisempaa määränpäätä. Miesväki usein kurkistaa musiikki-instrumentti-liikkeisiin, minä tykkään käväistä kirjakaupoissa ... Ja joskus piipahdetaan leipurin luona - paperipussiin pienet herkut iltateelle.

Leppoisaa viikonloppua toivotellen,

Nina

PS. Valokuvat olen ottanut iPhone 5:lla, käytin Galze-sovellusta, jossa ne muuttuivat maalauksellisiksi. Lisäsin vielä yhden tekstuurin- Tableaux_Halcyon by FrenchKiss - lisäämään kanvaasin tunnelmaa.

3 kommenttia:

 1. Jännän näköisiksi olet saanut ottamasi kuvat,kuin taideteoksiksi:) Mukavaa viikonloppua Nina:)

  VastaaPoista
 2. Harmi että tuota Glazea ei vielä saa android-puhelimelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Jospa se Glaze tulisi pian android puhelimiin myös ... Jos kohdalle osuu kiva maalauksellinen sovellus, joka on android-systeemiin soveltuva, kerroin siulle heti :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)