lauantai 4. heinäkuuta 2015

Aurinkoinen Kööpenhamina


Torstaina hoidin asioita keskustassa, se käy näppärästi pyöräillen. Ajellessani Rosenborgin Linnanpuutarhan ohi huomasin, että siellä oli todella monia puhallinorkestereita - upeissa värikkäissä uniformuissa. Nuoriso-orkesterien kokoontuminen ja konserttipäivä siis - tytöillä oli kauniit lyhyet hameet ja valkoiset nyörisaappaat ... Parkkeerasin pyörän ja asetuin lehmuksen varjoon ihastelemaan ja kuuntelemaan konsertteja - Mukava yllätystauko!

Sieltä jatkoin matkaa, ja pysähdyin seuraavan kerssan Marmorikirkon edessä, jossa nappasin kuvan näyttävästä kupolista. Sieltä etenin kävellen seuraavat 300 metriä Amalienborgin linnan pihalle (kuninkaalliset asustavat linnan 4:ssä siivessä). Kauniit vanhat rakennukset sinistä taivasta vasten veivät minut lomatunnelmaan  ... varsinkin kun ympärilläni puhuttiin ranskaa, saksaa ja englanti - turistit ihastelivat kanssani näkymää. Hieman säälitti niitä sotilaita, jotka hellelämpötilassa marssivat vahtipostista toiseen.

Hoidettua kaikki asiat, olin lähellä Nyhavnia, jossa oli - yllätys yllätys - laktoositonta jäätelöä! Laktoosittomat tuotteet ovat saapuneet Tanskaan - nyt jopa supermarkettien ulkopuolelle, siin kahviloihinkin. Valitsin mango-meloni-pallon sekä vadelmasorbetin - ja hieman viilentelin siinä kevyen tuulen puhaltaessa ... Kesän ensimmäinen pallo-jäätelö.Ylläoleva SlideShow video on tehty iPhone sovellutuksella, nimeltään GoPix. Se on ilmainen, saatavana AppStorissa. Kivoja erilaisia vaihtoehtoja kuvien asetteluun ja musiikkiin on myös - yhteen 15 sekuntia kestävään slideshowhin mahtuu 6-9 valokuvaa.

Tänään on lämpömittari saavuttanut +31 astetta ... helleaalto on saapunut tännekin!

Mukavata ja leppoisaa heinäkuuta toivotellen,

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)