perjantai 24. heinäkuuta 2015

Mustikoita poimimassa

 
 
Nyt alkavat olla mustikat jo aika reippaan kokoisia ... Tänä kesänä kerkesimme mustikka-ajan saada lomalla mukaan. Eilen jo hieman katsastelimme sienessä, jahka jo olisi kypsiä marjoja, ja tänä aamuna menin metsään heti herättyäni (sää on ollut niin vaihtelevaa, että kun aurinkoista ja poutaa oli, suuntasin heti mustikkaan).
 
 
 
 
Keräsin marjat mustikkapiirakkaan, ja näppäilin myös kuvia näistä sinisistä aarteista. Metsämustikoilla on hyvä ja syvä maku, sekä väri, verrattuna puutarhamustikoihin, joita Tanskasta voi ostaa.
 
 
 
 
Tunnin verran marjastettua kerkesin juuri sisälle, kun alkoi kuurosade ulkona. Onneksi vain kuuro - kiva on sää ollut mielestäni - ei se sade haittaa, kunhan aurinko sen jälkeen vaan pilkistää.
 
Nyt on mustikkapiirakka on uunissa ... se on yksi maukkaimmista kesäherkuista (kalakukon kera), joita ulkosuomalaisena arvostan todella paljon. Niin, tietysti mainittava karjalanpiirakat, sekä Turun sinappi grillauksen kera. Ja sienet... ja paljon muutakin hyvää ...
 
 
 
Suomen luonto on todella kaunis ja puhdas - jäkälää ja naavaakin kasvaa puissa, jotka koulunpenkiltä muistan olevan puhtaan ilman merkkejä. Olen nauttinut hetkistä järven rannalla ja kuistilla, nuuhkien raikkaan koivin ja männyn tuoksua sateen jälkeen - kiitollisena lomasta perheen kera täällä Sulo-Suomessa.
 
... Mustikkaisin terveisin,
 
Nina


2 kommenttia:

 1. Ihanat mustikkakuvat.Hieman harmitti että lähdin just kun mustikat kypsyivät enkä ehtinyt niitä poimia,paitsi 10 mustikkaa jotka löysi serkun mökin takaa;D Mukavaa viikonloppua Nina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella onnekasta että ehdimme saada maistella kypsyneitä mustikoita! Se kesän sato on tänä vuonna ollut parisen viikkoa myöhässä varmaan koko Skandinaviassa.
   Sinulle kaikkea hyvää, ja Bambille myös!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)