keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Raikas kaali-omena-salaatti



Sain tämän raikkaan ja helppotekoisen kaali-omena-salaation ohjeen ystävältäni Ullalta - hän teki salaatin virkkaus-neulontaklubin nyyttikesteihin. Ihastuin kerrassaan salaatin raikkauteen ja myös kaalin oli miellyttävään pehmeyteen (se ei maistunut suinkaa katkeralta).

Tarvitset valmistamiseen

2 pientä omenaa
puolikas sitruuna
pienen varhaiskaalinkerän (n. 160 gr)
1 tillipuntti
1 tl suolaa
1 tl sokeria

kastikkeeseen

2 rkl kermaa (tavaalista, HYLA taikka soijakermaa)
2 ruokalusikkaa omenaviinietikkaa taikka sitruunaa
suolaa ja pippuria mausteeksi

Tee näin:


  1. Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon, ja siroittele 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria kaalin päälle, ja sekoita. Anna kaalien levätä jääkaapissa tunnin verran tai pidempään.
  2. Viipaloi omenat, ja huilauta tilkkanen sitruunamehua niiden päälle, estääksesi omenien tummumista.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään - kerma, omenaviinietikka, sekä mausta se suolalla ja pippurilla.
  4. Silputa tillipuntti.
  5. Sekoita kaalisuikaleet ja omenanpalat ja kastike keskenään, asettele ne tarjouluvuokaan, ja koristele tillisilpulla. Minä lisäsin vielä muutaman mintunlehden koristeeksi salaatin päälle.






Salaatti maistuu sellaisenaan - sekä graavilohen taikka savustetun lohen kera. Sitä on kiva syödä lounasleipien kanssa - salaatin maku senkuin paranee jääkaapissa (jos teet sen aamulla taikka edellisenä iltana, jätä tillisilpun lisäys seuraavaan aamuun, niin sen maku ja koostumus on raikas).


Herkullista kesänjatkoa,

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)