sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kylpytakki-päivä


Poikien rentoutuminen ilmenee "kylpytakki-päivinä", jolloin he ovat kylpytakeissaan koko päivän. Esikoinen sulkee kännykänsä, ja pojat nauttii kotona olemisesta ja toistensa seurasta pelaillen pelejä (kortti-, lauta-, ja tietokonepelejä), katsellen filmiä taikka leikkien rymy-leikkejä. Ensimmäiset kaksi kouluviikkoa onkin ollut heille sosiaalisesti intensiiviviä, molemmat ovat kavereiden kanssa leikkineet harva se päivä koulun jälkeen, jotta ihan paikallaan nyt ollut viettää Kylpytakki-lauantaita.

Sää on ollut upea koko viikonlopun: Aurinkoista ja + 25 astetta. Yritin houkutella poikia merenrannalle uimaan, mutta heillä kun on Kylpytakki-päivä, ei edes uimaretki houkuta. Ja miehellä on töitä. Minä taasen tahdoin ulkoilmaan ... Mutta samassa puhelin pirisi, ja ystäväni kutsui kahville - mikäs sen mukavampaa! Istuimme ulkona heidän puutarhassa, jutellen ja nauttien elokuun auringonpaisteesta. Hänen miehensä kaivoi perustaa autotallille, kouluikäiset lapset oli tovereiden luona leikkimässä, ja vain 2 vuotias kuopus oli kotosalla.

Neljän maissa palasin kotiin, ja kerettiin miehen kanssa juoda kuppi kahvia ennen hänen töihin lähtöään. Kävin pötkölleen ja kuuntelin hetken äänikirjaa, ja nukahdinkin pian nokkaunille.

Rento lauantai - pyykinpesu ym. kotityö sai odottaa. Kylpytakki-päivänä ei passaa stressata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)