lauantai 29. elokuuta 2009

LiselejeMies on opettanyt viimeiset 3 vuotta AA-kerholaisia erilaisten aiheiden ympärillä (kestävyys, usko, ystävyys, rakkaus mm.) Viime vuoden aikana kerholaisten pyynnöstä hän opetti Johanneksen evankeliumin ym. Raamatun kirjoja. AA-kerholaisten lisäksi on torstai illan opetukseen tullut poppoota muualtakin, joten nyt on "kaikenkarvainen poppoo" koolla opetuksessa. Tänään oli "kaikenkarvaisten" päivänretki erään kesämökille Melbyyn, joka on kivenheiton päässä ihanan Liselejen rannalta.

Yhdeksän aikaan saavuttiin sämpylän-tuoksuiseen keittiöön, jossa oltiin aamupalaa kattamassa. Hissukseen tuli myös muutkin, meitä oli 15 kaikenkaikkiaan, nuorin 8 v:tta, sitten suuri osa 25-40 vuotta, ja kolme 80-85 v:sta herttaista leidiä. Tämä leidi-kolmikko viime kesänä teki 3 pv:n lentomatkan Helsinkiin, jossa katselivat nähtävyyksiä (Sibelius monumentti, Kalliokirkko, ja ristely saaristossa), jatkaen matkaa Tukholmaan, jossa kahden päivän loma, ja sieltä Tanskaan: Oli ihana kokea niin elinvoimaisia ja elämäniloisia kypsiä rouvia!

Aamupalan jälkeen mies opetti Mooseksen ja faaraon kohtaamisesta, syventäen Egyptin historiallisen ja kulttuurisen taustatiedon: Kobrien merkityksen, syvil-käärme-tradition, erilaiset myytit ja metafoorat, ja pian hurahti 2 tuntia siinä. Pojat pelasi sisällä shakkia, ja ulkona erilaisia pelejä mukaan tulleiden samanikäisten kanssa. Sitten mentiin kaikki rannalle, jossa pojat ja 5 muuta rohkeaa ui - jonka jälkeen turistiin hietikolla poikien leikkiessä. Mökille palatessa siellä odotti ihana Smørrebrød-lounas: Oli silliä ja leikettä, vihanneksia ja turnipseja, ja kaikki mukaan kuuluva: Kuivattu-paistettu sipuli, remulaadi ym. Tein ohjauksen alla "Eläinlääkärin yö-palan" (Dyrlægens natmad), joka koostuu ruisleivästä, maksapasteijasta, siihen päälle ohut siivu sisäfilepaistia, 'sky'-tä ja ohut siivu raakaa sipulia - nam nam! Ensi kerralla näppään kuvan!

Sitten mies opetti vielä tunnin verran, jonka jälkeen kahvia ja sulkapalloa ym. Oli mukava päivä! Pojat nukahti takapenkille kotiin ajeltaessa, ja me kanssa turistiin ja muisteltiin niitä aikoja, kun ajettiin "päivä-uni-lenkkejä" joskus viikonloppuisin nuhaisten lasten kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)