torstai 15. huhtikuuta 2010
Perunarieskat
Suussa sulavat perunarieskat on helppo ja vaivaton puuha - kannattaa tehdäkin tuplataikina - tulee varmasti syötyä kaikki! Âiti ja esikoinen leipoivat tosi maukkaat herkut meille ;)
PERUNARIESKAT (20 kpl)
5 dl perunasosetta (tulee nopeasti perunamuusiaineksista)
2 munaa
2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja /spelttijauhoja
1 tl yrttisuolaa
(tilkka maitoa)
- Sekoita soseen joukkoon munat, jauhot ja suola. Jos taikina on liian kovaa, lisää tilkka maitoa.
- Taputtele taikinasta jauhojen avulla ohuita rieskoja.
- Pistele haarukalla rieskoihin pikku-reikiä.
- Kypsennä rieskat leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10. min.
Maistuu oikein hyvälle kun sipaisee voita päälle!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)