maanantai 20. joulukuuta 2010

Makoisat joulukonvehdit


Marsipaania, nougattia, aurinkokuivattuja aprikooseja, taateleita ja saksanpähkinöitä - sekä paljon tummaa suklaata. Siinäpä ainekset jouluherkkuihin!
Pojat eivät inspiroituneet muuta kuin maistelemaan aineksia, mies jaksoi muutaman hetken tehtailla herkkuja - ja loppuillan sain itse puhtia herkkujen parissa.

Tein ensin suuren kasan marsipaani - ja nougatpaloja. Kaulin marsipaanit pieneksi laataksi, jonka sisälle käärin nougat-palan, ja sitten käärin koko komeuden pieneksi palloksi.

Taateleiden sisään laitoin pienen pötkön marsipaania.

Pienet makeismuotit täytin pienella marsipaanipallolla, pähkinöillä ja aprikoosipaloilla ... siihen sitten sulatin tummaa suklaata - kaunista ja makeaa tuli!


Päälle ripottelin koristeiksi sokerisia sydämiä ja helmiä ... taikka pelkästään saksanpähkinöitä.


Vein tuomisiksi ystävälle eilen osan konvehdeista - hän ilahtui kovin! Ja jouluaattoillaksi miehensiskon luokse loput he ovat vannoutuneista marsipaanikonvehtien ystäviä :)


Sovin ystävän kanssa, että ensivuonna teemme konvehtitalkoot yhdessä - saamme rupatellen tehdä ison kasan erilaisia konvehteja - ja viettää mukavan iltapäivän yhdessä!
(Pojat ja mies ovat jo kasvaneet siitä "kiva.tehdä.joulukonvehteja.yhdessä"-iästä, jotta hienoa kun on ystäviä, jotka nauttivat makeisten tekemisestä vieläkin!)

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä joulumakeisia ja varmaan huippuhyviä! Harmi, etten voi maistella....No ne hupenevat joulun aikana.
    Kauniita, suorastaan taidetta. Toivottavasti näen karkkiunia.

    VastaaPoista
  2. Juu, hyvin ne kävi kaupaksi! Niitähän voi tehdä vuoden ympäri, vaikka pienemmässä mittakaavassa - jotta tässä kevään kuluessa taiteillaan yhdessä ;)

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)