sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Päivänretki Malmöön

Jo vuosia olemme ystävän kanssa suunnitelleet päivänretkeä yhdessä Malmöön - ja tänään sen vihdoin toteutimme! Junalla pääsimme suoraan Malmön keskustaan. Matka kesti vain puolen tunnin verran. Olen vain ajanut Malmön läpi aikaisemmin - jotta oli kutkuttavan mukava kävellä kaduilla ja tehdä ikkunaostoksia!

Kauppojen ikkunat olivat jouluiset - nappasin kuvat aitojen mattojen liikkeestä, joissa oli joulupukki ja joulukuuset. Yhdistän mielessäni matot arabialaiseen kulttuuriin, joten oli kiva kontrasti nähdä joulupukki ja joulukuusi kauniiden mattojen keskellä.


Eräässä liikkeessä myydään Lumenen tuotteita! Se oli tosi mukava löytö - Tanskassa ei vielä ole Lumene markkinoilla. Löysin myös Fazerin ruispaloja sekä mustikkakeittoa :-) ... taidan tulla useamminkin Malmössä käymään, kunhan vanhempieni tuomat ruisleivät on herkuteltu loppuun.


Kauniita ikkunoita, herttaisia pikku putiikkeja - kaunis kaupunki. Kävelykatu oli leveä ja hyvin tilava ja ilmava. Marimekko ja Iittalakin oli edustettuna.
Löysimme kivan pienen kahvilan, jossa kahvin seuraksi nautimme lämmitetyn ranskalaisen talonpoikaisleipä sandwichin, jossa kana - aurinkokuivattu tomaatti - mozzarella ja pestotäyte - se oli makuelämys!

Paluumatkalla näppäsin junassa pari kuvaa - tässä pitäisi näkyä taustalla tuulimylly-puisto.

... ja tässä pieni kalastajapaatti tuulen voimasta kaatuu hurjaan kulmaan - kunhan ei vettä ryyppäisi! Onneksi oli jo suhteellisen lähellä satamaa.

Oikein mukava retkipäivä! Mukava elämys hyvässä seurassa, ja ikkunaostosten tekeminen on niin vaivatonta ja hyvin edullista.

2 kommenttia:

  1. On sulla ollut tosi nautinnollnen Ruotsin matka. Ihania kuvia sieltä ja myös Tivolin joulusta. En ollut ehtinyt lukea blogiasi pariin viikkoon, joten mukavaa nähdä myös sinun päässeen joulun tunnelmaan.
    Halauksin äiti

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tulin juuri ulkoa, siellä 10 cm vastasatanutta lunta, hiljaista ja kaunista! Joulutunnelmaa on ... hissukseen ja kiireettömästi tämä joulunalusaika mennyt. Piparit ja muut olen kaupasta hakenut - maistuu aivan makealle. Jos inspiroi niin viikonloppuna marsipaanista ja nugaasta voidaan helposti muotoilla joulukonvehteja ... pojista ihaninta kun niitä voipi heti maistella!
    Halein Nina

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)