Miehen siskon mies on kotoisin Jyllannista, jossa jouluateria koostuu possu- ja ankkapaistin lisäksi kotitekoisesta joulumakkarasta (Julemedisterpølse) sekä viherkaalikompotista (Grønlangkål).
Joulumakkara paistui uunissa muiden paistien kera, ja maistui lihaiselta ja hyvältä.
Lämmin hapanimelä punakaalisalaatti on minun suosikkini tanskalaisessa joulupöydässä - se maistuu hyvälle myös ruisleivänpäällä sekä muun ruoan lisukkeena.
Voi-sokerissa paistetut Asparges-perunat kuuluvat myös joulaterialle - sopivat hyvin hapanimelän punakaalisalaatin ja lihan kera.
Jälkiruoaksi on Ris ´s la mande - joka koostuu riisipuurosta, kermavaahdosta ja mantelirouheesta, lisukkeena kirsikkakiisseli. Tähän Ris á la mandeen laitetaan yksi kokonainen manteli - se, joka mantelin löytää, saa mantelilahjan (joka useimmiten on suklaarasia tm.).
Tänä vuonna mantelilahjan sai miehen siskon mies - ja pojat (lapset ovat joka vuosi "onnekkaita" :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)