maanantai 27. joulukuuta 2010

Jouluateria

Miehen siskon mies on kotoisin Jyllannista, jossa jouluateria koostuu possu- ja ankkapaistin lisäksi kotitekoisesta joulumakkarasta (Julemedisterpølse) sekä viherkaalikompotista (Grønlangkål).

Joulumakkara paistui uunissa muiden paistien kera, ja maistui lihaiselta ja hyvältä.
Lämmin hapanimelä punakaalisalaatti on minun suosikkini tanskalaisessa joulupöydässä - se maistuu hyvälle myös ruisleivänpäällä sekä muun ruoan lisukkeena.

Voi-sokerissa paistetut Asparges-perunat kuuluvat myös joulaterialle - sopivat hyvin hapanimelän punakaalisalaatin ja lihan kera.

Jälkiruoaksi on Ris ´s la mande - joka koostuu riisipuurosta, kermavaahdosta ja mantelirouheesta, lisukkeena kirsikkakiisseli. Tähän Ris á la mandeen laitetaan yksi kokonainen manteli - se, joka mantelin löytää, saa mantelilahjan (joka useimmiten on suklaarasia tm.).
Tänä vuonna mantelilahjan sai miehen siskon mies - ja pojat (lapset ovat joka vuosi "onnekkaita" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)