sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Feta-pinaattipiirakka


Eilen teki mieleni leipoa jotain kivaa, joten pyöräytin helpon ja herkullisen feta-pinaattipiirakan.
Ohjeen aineksien lisäksi laitoin piirakkatäytteesenn 1/2 punaista tuoretta chiliä ohuina viipaleina, sekä tuplasti valkosipulia.

Piirakkapohja

1 dl grahamjauhoja
200 gr vehnäjauhoja
1/2 tl. suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
5 rl. kylmää vettä

Pinaattitäyte

400 g pinaattia (käy ne jäiset pinaattikuulat / kokonaiset lehdet)
2 dl rahkaa / kreikkalaista jogurttia / ranskankermaa
2 kananmunaa
suolaa pippuria
150 gr. fetajuustoa kuutioina
1 valkosipulinkynsi, puristettu
8-10 kirsikkatomaattia
(lisäsin vielä 100 gr. raastettua mozzarellajuustoa)

Piirakkapohja

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle (taikina on aika sitkeää, mutta sen voi myös kaulita voipaperin välissä ja sitten laittaa vuoan pohjalle.)
Rei'itä taikinanpohja haarukalla pienin pistoin.
Paista uunin alaosassa 10 min. 200 asteessa.

Täyte

Kiehauta pinaatti pienessä vesimäära¨ssä ja anna sen jäähtyä hieman, viililö vesi pois. Sekoita rahkaan / jogurttiin kananmuna, suola, pippuri ja valkosipuli.
Lisää pinaatti ja feta, kaada sekoitus torttupohjan päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pinaattitäytteeseen.

Paista 30-40 min. 200 asteessa. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan vihreän salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. NäyttäÄ ja kuulostaa tosi hyvälle. Täytyy kokeilla ehdottomasti!

    t josu

    VastaaPoista
  2. Mukavia leipomishetkiä!
    p.s. Minä kuullotin valosipulin ja chilin ennen täytteeseen laittoa.

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)