maanantai 6. kesäkuuta 2011

Helteinen mini-loma


Pojilla oli vapaata koulusta torstai ja perjantai, joten ajoimme aikaisin torstaina luontoleirintäalueelle. Korkeapaine ja helleaalto sattui juuri silloin Tanskan ylle, joten saimme nauttia +25 asteesta ja vienosta tuulesta. Vesi on lämmintä, jotta pulikoimme rannalla useaan otteeseen päivässä.

Poikien mielihommaa oli "meri-ameebojen" (goblinkien) keräily. Gobling on sellainen geelimäinen mereneliö, joita ajautuu aaltojen mukana rantojen matalille vesille. Ne ovat värittömiä, lukuun ottamatta keskellä olevaa punaista apilanmuotoista raitaa.

Ystäväni oli myös perheensä kanssa leirintäalueella. Grillasimme yhdessä, perjantaina heidän, ja lauantaina meidän luona. Kun olimme meillä, grillasimme vaahtokarkkeja jälkiruoaksi. Jokaisella oli oma pieni tikku, jonka nokkaan laitoimme vaahtokarkin. Kun karkki alkoi hieman pehmetä ja muuttua kellertäväksi, se oli valmis nautittavaksi ... nam nam!

Ystäväperheen koirasta oli suurta iloa pojille! Koira sai juosta pallon perässä kerta toisensa jälkeen, sekä sillä oli monta taluttajaa iltalenkeillä.

Pojat olivat todella paljon ulkona, joko uimassa rannalla, taikka harjoittelemassa hiekkakummuilla voltteja ja ruuvi-hyppyjä, taikka kiipeillen matalissa ja vahvoissa tammipuissa.

Viikonlopun hyönteissaalina tällä kertaa vain muutama itikanpistos, sekä metsäpuutiainen esikoisen ohimoilla.

Helle jatkuu ... + 25 ja illalla luvassa ukkosta. Ukkosmyrsky varmaan laukaisee painostavan ilman, ja ehkä tuopi raikasta tuulta tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)