lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kesäretki paikalliseen museoon


Eilen oli jokakesäinen retki-juhlailtapäivä kollegoiden kanssa. Kohteena oli läheinen paikallismuseo, siellä 2 ohjattua kiertokulkua eri näyttelyissä, suklaakakkukahvia, kesäinen tietokilpailuvisa, tunnin kävelylenkki luonnossa, jonka jälkeen illallis-buffetti. Tässä blogissa kuvia perinteisestä museosta, toisessa osassa kirjoittelen kuningatar Dagmarin tyttären Olgan elämästä ja maalauksista täällä Ballerupin maatilalla.


Makuuhuoneen toinen osa koostuu viehättävästä pesunurkkauksesta. Oikealla alhaalla näkyy matka-bidet, joka kulki reissussa kuvasti mukana.
Peitto oli todella painava - ja varmaan lämmin! Sängyn alla näkyy sekä potta, että keraaminen sängynlämmittäjä - sen sisälle laiteettiin kuumia hiiliä, jotka lämmittivät.


Tuvan tumma, pitkä päytä oli näyttävä. Kulmassa olevassa kaapissa oli kauniita laseja sekä ruokailuvälineitä, mm. keittokauha, jonka kauha-osa oli syvä simpukankuori, jossa oli helmeilevänkaunis sisäosa.


Käyttökeittiön pieni, musta lasten penkki oli viehättävä! Samon erilaiset silitysraudat, jotka näkyvät oikealla olevassa hyllyssä.


Lautasten kuvio on tyypillistä 1800-luvun posliiniastioille. Den Kongelig Porcelænsfabrik maalaa vieläkin ko. astiastoa.


Keittiön leinvinuuni lämmitti koko taloa. Leivinuunin halko-osaa pystyi laajentamaan iltaisin, joten sinne mahtui paljon polttopuita. Uuni lämmitti vettä, joka kiersi talon seinissä, ja toi lämpöä kaikkiin huoneisiin.


Sini-valkoinen keittiö toi mieleen Vaahteranmäen Eemeli keittiön - kaunista!


Museonmyymälästä ostin pojille pienen neulomatikun - sitä onkin jännä kokeilla poikien kanssa! Tikun yläosaasa neulotaan, ja tikun alaosasta tulee semmoinen neulontapötky ulos työn edistyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)