sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pizza-pyörykät


Pojat olivat nuhaisia ja väsyneitä loppuviikosta, nuorimmainen nukkui 15 tunnin yöunia, joten meillä on ollut aivan rauhaisa kotiviikkonloppu. 

Ruokahalun herättämiseksi kokeilin uutta reseptiä - se toimi tarkoituksen mukaisesti: Molemmat pojat söivät monta pizzapyörykkää!

Pizza-pyörykät

taikina

50 g hiivaa
3 kuppia haaleaa vettä
1 tl karkeaa suolaa
2 rkl  oliiviöljyä
n. 400 g vehnäjauhoja

n. 100 g kokojyväjauhoja / karkeita jauhoja (esim. spelttiä)

täyte

1 pieni purkki tiivistettyä tomaattipyrettä (noin 70 g) tai 2 dl tomaattimurskaa
¼ tl suolaa vastajauhettua pippuria
100 g hienoksi silputtua keittokinkkua
1 hienonnettua keltasipulia (noin 50 g)
100 g raastettua  juustoa 

oreganoa
Paistoaika: noin 20 min. 200 °.



  • Laita hiiva kulhoon ja lisää haaleaa vettä. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinahuolellisesti. Anna kohota 20 min.
  • Kauli taikina levyksi (n. 35 x 40 cm).
  • Täyte: Kuullota sipuli öljyssä. Sekoita tomaattipyree, suola, sipuli ja pippuri keskenään. 
  • Levitä täyte taikinalevun päälle, lisää kinkku ja juustoraaste. Kierrä taikina kevyesti rullaksi, ja leikkaa se noin 2 cm paksuisiksi paloiksi. Laita palat / kirteet / pyörykät livinpaperille ja anna kohota n. 20 min. 
  • Siroittele kuivattua oreganoa päälle.
  • Paista n. 200 asteessa 15 min tai siihen saakka kunnes pyörykät ovat kauniin kullanruskeita.
Nauti lämpöisinä, loput sopii hyvin pakastettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)