tiistai 13. joulukuuta 2011

Piparipallerot


Leivoin nyt illansuussa piparipalleroita (pebernødder tansk.). Laitoin taikinaan hieman ruisjauhoja, jotka tavallaan syvensi makua.


Piparipallerot

250 gr vehnäjauhoja
50 gr ruisjauhoja
135 gr sokeria
125 gr voita / margariinia
1 kananmuna
½ tl. jauhottua inkivääriä
3/4 tl. jauhottua kardemummaa
½ tl. kanelijauhetta
1/4 tl. jauhettua valkopippuria
1 tl. leivinjauhetta

1. Sekoita jauhot ja sokeri.
2. Lisää mausteet ja leivinjauhe.
3. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhosekoitukseen. Murenna voi jauhojen sekaan niin että taikinasta tulee mureva.
4. Lisää kananmuna, sekoita käsin alustaen.
5. Jaa taikina 4 osaan.
6. Pyöritä 4 pitkää pitkoa, ja leikkaa pitkot noin ½ cm. paloihin.
7. Pyöritä jokainen pala pieneksi kuulaksi.
8. Aseta pellille, muista jättää pieni väli koska pyörykät leviää hieman uunissa.
9. Paista uunissa noin10 min.  200 asteessa (175 lämpöilmakiertouunissa), piparipallerot ovat valmiita kun ne ovat kullanruskeita.

Piparipallerot maistuvat todella hyvälle heti jäähdyttyä sekä myös myöhemmin.
Pikkuleivät säilyvät parhaiten ilmatiiviissä pikkuleipärasiassa.

Mukavia leipomishetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)