maanantai 30. huhtikuuta 2012

Japanilainen Sakura-festivaali


Vieraillimme eilen sattumalta japanilaisella Sakura-festivaalilla. "Sakura" tarkoittaa japaniksi kirsikkapuunkukka. Japanissa ihmiset ihailevat kirsikkapuunkukkia ja sitä aikaa, kun Sakura kukkii. Siellä on tapana mennä ulos nauttimaan sen kauneudesta yhdessä perheiden, ystävien ja työystävien kanssa. Japanilaisen perinteen mukaan Sakura yhdistää ihmiset kerran vuodessa Sakura-puiden alle. 


Muutama japanilainen yrittäjä mm. Hiroshiman kaupungista lahjoitti 200 kirsikankukkapuuta (Sakura) Kööpenhaminaan. Puut istutettiin Langelinien puistoon. Japanilainen hr. Takaki on kunniakonsuli Tanskassa, ja hänet nimitettiin H.C. Andersenin suurlähettilääksi H.C. Andersenin 200 v. syntymäpäivänä 2005.

  
Kööpenhaminan Sakura Festivaali Komitea perustettiin v. 2008, komitea järjestää kulttuuritapahtumia yhteistyössä Tanskan Japanin suurlähetystön, Kööpenhaminan kunnan ja Japanin liittyvien kulttuuri- ja yksityisten organisaatioiden kanssa.
Kirsikkapuu-katon alla oli todella paljon ihmisiä piknikillä - mukavaa ja rentoa yhdessäoloa. Sellä täällä oli kojuja, joissa myytiin pientä purtavaa japanilaisittain. Esiintymislavalla näimme hieman japanilaista urheilu-tanssi-esitystä. Moni oli pukeutunut kauniisiin kimono-pukuihin, sekä laittaneet hiukset herttaisille pikku saparoille taikka nutturalle.


Ruoka tarjoiltiin mm. kivoissa pikku "veneissä" - oli tarjolla sushia, mausteisia liharuokia sekä salaatteja.
Siellä täällä oli kivoja työpajoja - alla kuva "Sumopaini"-työpajasta! Tahtoessaan sai pukea päälle massiivisen sumopaini-puvu, ja harjoitella sumo-otteita ohjaajan avustuksella!


Origami-työpaja oli koristeltu värikkäillä origami-linnuilla.


- Sakura-festivaaleissa sai nauttia kaikeilla aisteilla - oli musiikkia, tuoksuja ja kaikenlaista kaunista katseltavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)