keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Sairasloma


Kun hermokipu niskassa ja kasvoissa alkoi häiritä yölläkin, jättäen yöunet muutaman tunnin mittaisiksi, on sairasloma lääkärin suosittelema ratkaisu. Sain myös voimakkaita lihasrentouttavia tabletteja, jotka ovat hieman helpottaneet. Lääkärin lähete fysioterapiaan saapui tänään, sieltä soittivat ja sain ajan jo huomisaamuksi . . . kyllä se tästä lähtee hissukseen tuo toipuminen. Työpaikkalla johtajani osoittaa suurta ymmärrystä, hän puhui jo sairaslomasta viime viikolla, mutta yritin vielä pinnistää hieman - jos se olisi viikonloppuna hellittänyt, kun en kirjoitellut enkä istunut lainkaan.

Terveyttä arvostaa aivan eri tavalla, kun välillä sen osittain menettää - tuo yliliikkuva niska oikkuilee tasaisin väliajoin, onneksi nyt menee parikin vuotta välillä ennen suuria oireita. Ajatella, että 2 mm yliliikkuvuus muutamassa nikamassa merkitsee niin paljon! No, onneksi ei ole leikkausta tarvinnut, kun niskan omat lihakset ovat voineet tukea niskarankaa. Tuossakin se kultainen keskitie on niin tärkeää - pääsiäisen jälkeen treenasin hieman liikaa: Zumbaryhmä käsipainolla, sen jälkeen vielä toinen ryhmäjumppa ja pyöräilyä päälle samana päivänä oli aivan liikaa ... ja taisi siinä jämähtää se jonkinlainen jäykkyys päälle, joka sitten kirjoituspäivien myötä on vain enemmän kangistunut. 

... Jotta sen varmaan opin nyt, että kohtuus kaikessa - liikunnassakin - passaa parhaiten! Ja tämän kun vielä käytännössäkin jaksaisin muistaa ja toteuttaa ;-)


2 kommenttia:

 1. Heippa! Toivottavasti alat nyt parantua nopeasti! Kuulostaa aika kivuliaalta! Se on kyllä totta, että jos johonkin kolottaa jo valmiiksi, niin kannattaa aika kevyessä liikunnassa pitäytyä, kunnes helpottaa.
  Paranemisia,
  t. Josu

  VastaaPoista
 2. Kiitos Josu, Ne lääkkeet rentouttaa ja olenkin nukkunut päivällä muutamaan otteeseen- ja fysioterapeutti varmaan kanssa auttaa - myöhemmin myös ohjaamalla jokapäiväisiä liikkeitä ergonomisemmiksi. . . Hiljaa hyvää tulee ;)
  Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen
  Nina

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)