maanantai 21. toukokuuta 2012

Hibiscus teetäÂitini inspiroi minua monella tapaa - hänen tietonsa ja kokemuksensa luonnosta saatavista yrteistä, vihanneksista ja kasviksista - ja etenkin näiden hyvinvointia nostavista ominaisuuksista - on suuri lahja - jota tahdon välittää eteenpäin mahdollisuuksien mukaan :)


Teehibiscuksen lehdistä voi uuttaa maukasta teejuomaa. Löysin kuivattuja hibiskunsenlehtiä luontaistuotekaupasta joulun jälkeen, ja olen nauttinut hibiskusteetä iltaisin. Usein sekoitan mukaan hieman lakritsijuurta, se makeuttaa mukavasti hedelmäisen makuista hibiskusteetä.


Teehibiskus kasvaa luonnonvaraisena Afrikassa, jossa sen kukkia on käytetty lääkkeenä yskään, flunssaan, tulehduksiin sekä sydän - ja maksasairauksiin.


Äidiltä lainaamassani kirjassa kuvataan teehibiskuksen (Hibiscus sabdaroffs) terveyttä edistäviä vaikutuksia:
- teehibiscus pienentää runsaasti kolesterolipitoisista ruoista tulevien LDL- rasvahappojen määrää
- teehibiscuksella on verenpainettava alentava vaikutus
- teehibiskus tehostaa kehon normaalia myrkynpoistoa


Olen laittanut hibisjustee-juomaan 2 tl kuivattuja hibiskuksenkukkia ( ja usein 1 tl lakritsijuurta ) 2 dl:n kiehuvaan vettä, ja antanut hautua teekupissa / kannussa noin 10 min. Kerran vilustuttuani laitoin myös joukkoon 1 cm raakaa inkivääriä ja 1 tl kanelia - se avasi hengitystiet ja lämmitti kovasti!


4 kommenttia:

 1. Hibiscus kasvi tunnetaan Suomessa huonekasvina ja nimellä Kiinan ruusu. Se kasvaa jopa metrinkin korkuiseksi ja kukkii juuri niin kauniisti kuin blogisi kuvassa (jos osaa hoitaa).
  Juu, tosi maukas teejuoma.

  VastaaPoista
 2. Kiitos suomenkielisestä nimestä, äiti! Yläkuvan tuore Kiinanruusu oli myytävänä Brugsenissa ruukkukasvina, en ome sitä aiemmin tavannut ( tai en ole laittanut merkille ).

  VastaaPoista
 3. kiinanruusu, Hibiscus rosa-sinensis ja teenä käytetty, Hibiscus sabdariffa ovat eri lajikkeita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen hieman viisaampi, kiitos Tinttu! Se on juuri sitä tee-lajiketta nuo kuivatut lehdet.

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)