Iltaruoan kera nautiskelimme suppishilloa, eli suppilovahveroista valmistettua herkullista hilloketta. Suppishillo on äidin valmistamaa, niin hyvää että "vie kielen mennessään"!
Tulisi lähteäkin hänen kanssaan sienimetsään, ja myös opetella se sienien säilöminen ja kuivaaminen. Ne kuivatut ja hienoksi jauhotut sienet kruunaavat kastikkeen: 1 tl antaa syvän ja täyteläisen sienen maun (kanttarelli tai musta torvisieni).
Suomen metsät ovat täynnä aarteita - täällä voisi löytyä Jyllannin puolelta sieniä, mutta täytyisi olla asiantuntija mukana, jotta sattuisi oikeat sienet koriin. Toistaiseksi on turvallisinta kerätä sienet ostoskoriin kaupan hyllyltä, ja nauttia Suppishillosta ja sienijauheesta.
Âitini lähetti minulle suppishillon ohjeen, jonka on julkaistu ET-lehdessä elokuussa 2011..
Valmistusaineet:
4–5 dl pannulla pyöräytettyjä suppilovahveroita tai kantarelleja
Liemi
2 dl vettä
1 ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria
Liemi
2 dl vettä
1 ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje:
1. Puhdista sienet, leikkaa kannat ja suuremmat sienet kahteen osaan.
2. Paista kevyesti sieniä kuivalla, kuumalla pannulla niin kauan, että neste haihtuu - kapustalla hämmentäen.
3. Kiehauta liemi. Lisää sienet ja keitä kannen alla hissukseen noin 20 min.
4. Purkita pestyihin lasipurkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)