Kuuma tsai-tee sekä suklaa tuoksui opettajainhuoneessa viime perjantaina - keittiönemäntä Anne hemmotteli meitä herkuilla! Annen suklaapikkuleivät olivat rapoisia pinnalta sekä herkullisen meheviä sisältä - mmm! Hän kertoi että pikkuleivät ovat hyvin helppotekoiset ja antoi heti samalla ohjeen eteenpäin (pian voimmekin julkaista "Koulun kootut reseptit"-kirjan monista herkullisista ohjeista :)
Leivoin nyt viikonloppuna tupla-annoksen näitä Annen suklaapikkuleipiä. Tein niistä aika suuria (taikinapallerot muotoilin noin limetin kokoisiksi), ja lopputuloksena oli 24 reilunkokoista ja mehevätä suklaapikkuleipää a lá Cookie ( ts. amerikkalaisten nimitys jätti-suklaahippu-keksille).
Mureat ja mehevät suklaapikkuleivät
Valmistusaineet (12 suurta pikkuleipää)
75 g pehmeää voita / margariinia
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria (intiaanisokeria, muscovadosokeria)
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
100 g hakattua suklaata (ei kovin hienoksi hakattua, semmoisia reilunkokoisia paloja)
Valmistusohje
- Sekoita huoneenlämpöinen voi / margariini ja sokeri keskenään (käytin sähkövatkainta).
- Lisää fariinisokeri ja kananmuna, vatkaa.
- Sekoita suola, ruokasooda ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin, ja lisää seos taikinaan. Taikina on aika kiinteää ja murenevaa.
- Ota kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa ja muovaa / puristele siitä käsillä noin limetin kokoisia palleroita.
- Jätä 7-8 cm tilaa palleroiden välille pellillä (laitoin n. 7 - 8 palleroa / pelti).
- Paista kullanruskeaksi (n. 7-9 min). 175 asteessa (160 astetta kiertoilmauunissa).
- Jäähdytä pellillä tai ritilällä.
Annen suklaapikkuleivät maistuvat herkulliselle sekä lämpöisinä että jäähtyneinä -
ne säilyvät rapeina ja mehukkaina ilmatiiviissä rasiassa.
Sulla on kiva blogi ja tätä ohjetta täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaKurkkaas mun blogiini, http://neitisaippuakupla.blogspot.fi/
Hei SatuMaria - tykkään kovasti blogistasi! Huomasin myös että Pätkiksiä saa minimuodossa, ne oli mun lempparipatukoita aikoinaan, ihan nostaligiseksi meinasin tulla - niitä ja Suffeleita tulee kyllä hieman seuraavalla käynnillä hamstrata ;)
PoistaHeipparallaa
VastaaPoistaTein näitä pikkuleipiä kaksi annosta toisen eilen ja toisen tänään. Eilen pikkuleivät levisivät kyllä aivan liikaa ja niistä ei tullut ollenkaan sellaisia kuin sinun. Tosin kaikki perheemme jäsenet pitivät mausta ja sehän se pääasia on ulkomuodollisista puutteista huolimatta. Tänään tein uuden taikinan ja lisäsin vehnäjauhojen määrän 3,5 dl:aan ja johan ulkomuoto alkoi muistuttaa sinun pikkuleipiäsi. Voisiko olla mahdollista, että alkuperäinen ohje on ollut aikoinaan grammoina. Ohje oli kuitenkin hyvä, joten lisäsin sen omaan blogiini toki ilmoittaen mistä ohjeen löysin. Jouluisin terveisin