sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lämmin vuohenjuusto paahtis


Jouluna sain maistaa yhtä sun toista ranskalaista herkkua - tätini ja serkkupoika perheineen saapuivat Ranskasta viettämään joulua kanssamme Suomessa. Nämä vuohejuusto paahtikset yllättivät minut (aiemman vuohenjuuston karttajan) aika lailla, sillä ne maistuivat todella herkullisilta!

Tämä helppo paahtis käy sekä alkupalasta että iltateen kera. Valmistukseen menee noin reilu varttitunti.


Tarvitset:

leipää (vaaleaa tai tummaa, maun mukaan, minä valitsin patonkia)
vuohenjuustoa
hunajaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
tuoreita (tai kuivattuja) yrttejä, minulla oli basilikaa, serkkuni laittoi rosmariinia

tilpehööriksi salaattia 

Valmistus:
- Viipaloi leipä
- Leikkaa noin 1 cm paksuinen siivu vuohenjuustoa leipäpalojen päälle
- Laita hieman hunajaa vuohenjuuston päälle
- Ripottele suolaa ja pippuria (serkkuni laittoi kokonaisia rose-pippureita - hyvää oli!)
- Lisää yrttejä vuohenjuuston päälle
- Lorauta aika reippaasti oliiviöljyä leivän siihen osaan, jota juusto ei peitä
- Paista 200 asteessa noin 7-9 min., niin että juusto pehmenee ja leivän reunat tulevat kullanruskeiksi

Nauti lämpöisenä salaatin kera.


Lämmin vuohenjuusto paahtis käy vaikka ruokahalun herättävänä alkupalana uuden vuoden aattona :-)

p.s. Printtasin kivat uuden vuoden aaton koristeet, jotka aion liimata hammastikkuihin - hammastikut voi tökkäistä vaikka sämpylöihin, sushi-rullaan, hedelmiin taikka oliiveihin - mitä nyt onkaan tarjolla - ne ovat tuovat kivan piristeen vuodenvaihteeseen! Voit printata nämä koristeet täältä.




Kuva Paper and Pigtails

4 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelle :) Olen suuri vuohenjuuston ystävä ja teen itsekin joskus noita vuohenjuustoleipäsiä hunajan tai jonkin hillon kanssa. Nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hillon kanssa myös - kuulostaa hyvälle, sitä kokeilenkin ensi kerralla!

      Poista
  2. Voi nam, mikä resepti! Tätä täytyy kokeilla heti viikonloppuna :)

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)