lauantai 15. joulukuuta 2012

Pikkujoulut eläintarhassaPienen yksikkömme oman pikkujoulun teemana oli tänä vuonna "Arktinen retkikunta". Kutsusta kävi ilmi päiväyksen, kellonajan ja osoitteen lisäksi että meidän tulisi pukeutua lämpimästi.Arktinen retkikunta kokoontui eläintarhassa kl. 14.15.- äidin kutomat villasukat, sekä mukava odotuksen ilo, lämmittivät pikkupakkasessa ... mitähän tuleman pitää?!
 
Iloinen ja humoristinen biologi-oppaamme Helle vei meidät Afrikan savanneilta Etelä-Amerikan ja Intian kautta arktisiin ilmapiireihin - maustaen reissuamme tietoiskuilla ja hauskoilla anekdoteilla.

 
 
Sekä kirahvin että ihmisen niska koostuu 7:stä nikamasta - kirahvien nikaman ovat vain huomattavasti suurempia!
Heidän kielensä on tosin paljon pidempi verrattuna ihmisten kieleen.

Kirahveilla on myös ainutlaatuinen mekanismi, joka varmistaa että päässä on aina riittävästi verta ... kirahvin pää heilahtelee metritolkulla ylös ja alas sen kumartuessa juomaan, ja sitten kurkottaen kohti lehtiä korkeissa puissa - muuten nopeat liikkeet voisivat aiheuttaa paljonkin huimausta.Hellää huolenpitoa!
Kööpenhaminan eläintarhan kirahvit ovat Länsi-Afrikkalaisia "verkkokirahveja" (netgiraf).
Tämä pieni mangusta tuli kurkistamaan, mikä seurue se niin kovasti rupatteli hänen kolonsa ulkopuolella.


Alemmassa kuvassa takimmainen seepra on alle vuoden ikäinen pienokainen.

Kolmisen viikkoa sitten syntyi pieni virtahevonpoikanen eläintarhaan, syntymäpainona 30 kg. Virtahevot eivät osaa uida, mutta ne "kävelevät" altaan pohjalla, joka muistuttaa kaunista vesibalettia - tiedäthän sen vedessä saamamme höyhenenkevyen, keijumaisen olotilan...

Kameleiden upean paksu talviturkki pitää ne lämpimänä joka säässä.

Norppien sisäinen kello kertoo että ruoka-aika lähestyy...

 
Jääkarhut saavat uuden ja suuremman uima-altaan, joka on parhaillaan työn alla.
Hämärän laskeutuessa arktinen retkikuntamme jatkoi matkaa kohti Vesterbro'ta - tuuli alkoi puhaltaa voimakkaasti - chill factorin myötä pakkanen tuntui purevan lapasten ja takin läpi.

 
 

20 min. kävelymatkan päässä meitä odotti Hing'in kiinalainen ravintola, jossa oli lämmintä ja tuoksui todella herkulliselta! Nautimme erinomaisen 3 ruokalajin illallisen - ravintolassa oli meidän lisäksi paljon kiinalaisia, mikä puhui meille ruoan laadukkuudesta puolesta.


Ruokalajien välillä oli eläinaheinen ryhmä-tietokilpailu. Päätimme meidän ryhmässä vastata humoristisesti niihin kysymyksiin, joiden vastausta emme tienneet.
Esim.
"Millä tapaa elefantti on poikkeuksellinen nisäkäs?" vastasimme "Koska se ei voi matkustaa hissillä Herlevin sairaalan 25. kerrokseen". (Oikea vastaus: elefantti ei osaa hypätä).

No, saimme jaetun ykkössijan juuri vastausten hauskuuden vuoksi - palkintona on ensi vuoden "kesä-juhla" tapahtuman suunnittelu :)


Kylläisinä jatkoimme matkaa Vesterbron toria kohti.
Oli mukava tehdä ikkunaostoksia - kauniita näyteikkunoita!


Tämän valaistun liikkeen nimi vangitsi katseeni:
 Aloitimme iltapäivällä Zooloogisk Havesta
ja nyt ohitimme "Designer Zoon". 
Kahvila Obelix oli koristeltu ylenpalttisesti. Tuli mieleen muinainen "Kauniiden ja Rohkeiden"- muotitalon pöyhkeät joulukoristeet - väripaletin kaikki sävyt kimalteineen
roikkui esillä korkeassa katossa, sulassa sovussa Obelix-taulujen kanssa ... 
Mutta koristeet sopivat aivan täydellisesti kahvilan tunnelmaan!Arktinen retkikunta hyvästeli toinen toisensa kl. 23
- repussa mukana roppakaupalla uusia eläinfaktoja
ja ennenkaikkea muistorikkaita yhteisiä kokemuksia!6 kommenttia:

 1. Aww baby hippo! Suloinen!
  Kiitos että tulit katsomaan blogiani, olen nyt sinun lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piparipulla, tervetuloa lukijaksi! Minäkin lähdin seuraamaan herkullista blogiasi ;-)

   Poista
 2. Olipa teidän porukalla kivat pikkujoulujuhlat:) Suloiset eläimet ja kivat kuvat niistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujoulut oli oikein onnistuneet, tietovisassa huomasi että kyllä jotain oli jäänyt mieleen kivasta eläintarhan-visiitistá ... ja sääkin sopi arktiseen teemaan aivan pilkulleen :-)

   Poista
 3. Vaikuttaa oikein hauskoilta pikkujouluilta. Oli kiva käydä virtuaalisesti eläintarhassa lumitöiden välissä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Oppaamme Hellen innostus oli tarttuvaa, oli mukava kuulla kuinka suuri kunnioitus eläinhoitajilla on säilyttää eläinten luonnollinen käyttäytyminen (etsiä itse ruoka joka on piilotettu, käyttää älyä - olla ulkona ja sisällä - usein lajit ovat kosketuksissa muihin lajeihin, virtahepo saa pian lintuja ja kaloja seuraksi mm.)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)