lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lauantaina



Olipa mukava herätä pirteänä! Lauantai-aamujen taikahetkiin kuuluu levätä 
hieman peiton alla, juuri siitä ilosta että ei tarvitse välttämättä nousta ylös ... Muu perhe nukkuu vielä, joten kananmunan kiehuessa ajattelin nauttia teekupposen ja samalla kirjoitella tänne kuulumisia.




Eilen piipahdin kirjastossa töiden jälkeen - se on mukava rituaali laskeutua viikonlopun viettoon. Istahdin punaiseen nojatuoliin, selailin muutaman aikakausilehden, ja hain tilaamani kirjat. Tuli kaipuu syventyä johonkin mukavaan romaaniin - joten kysyin tutulta kirjastonhoitajalta, mitä hän minulle tällä kertaa suosittelisi, nyt tahtoisin lukea "Jotain positiivista jossa on onnellinen loppu, ei raskasta sosiaali-realistista kuvausta ... siis suhteellisen harmoninen tarina ilman suurta draamaa." 
Hän hymyili ja aivan tunsin kuinka eri teokset ja kirjailijat kuplivat hänen ajatuksissaan. Hän tarkisti oliko kirjat saatavilla, ja suositteli minulle Jennifer Weinerin, Kate Kerriganin sekä Karin Alvtegenin kirjoja - valitsin yhden kultakin. Mies on töissä tämän viikolopun, joten nyt illalla ajattelin antautua sanojen vietäväksi...




Yksi näyttelyni valokuvista löysi paikan olkkarista - se sopii kivasti juuri tähän nurkkaan. Jalkalampun valo heijastuu siihen myös illalla, valaisten järven pintaa ja joutsenia.




Viime viikonloppuna ostin kaksi pientä ruukkukukkaa, "paalitulppani" on suora käännös nimestä. Asetin ne ikkunalaudalle, mutta ovat vissiin saaneet liikaa aurinkoa ja kaivanneet vettä. Lieköhän ne tokistuisivat jos ystävä kaivaisi ne sinne puutarhansa kätköihin - semmoiset sipuli-juuret näillä näyttää olevan. Se ohje-lappunen joka seurasi kukkien mukana kehoitti istuttamaan ne keväällä, ja ottamaan ylös mullasta talveksi - kokeillaan?



Vitamiini-kuuri ja sokeriton, vehnätön ja maidoton ruokavalio jatkuu. Eka viikko meni ihan hyvin, aamuisin olen hieman kaivannut paahtoleipää - muuten ei suurempia ongelmia. Huomasin vasta nyt että olenkin syönyt vain yhden pumppernikkeli-ruisleipä-palasen ... pitäisi varmaan muistaa syödä sitä ihan päivittäin. 
Makeanhimon iskiessä olen syönyt jäisiä mustikoita ja manteleita. Eilen löysin terveyskaupasta sellaisia "Raw Chocolate Nibs" (varmaan suklaapapujen kuorta) jotka maistuva hyvälle manteleiden kera, tuoden suklaisen maun.

Ystäväni tupsahti keskiviikkona Lagkage-Husetin upean kakku mukanaan - silloin tein poikkeuksen ja nautin sydämeni kyllläisyydestä palasen mansikka-kakkua, jonka pohjassa oli kokonaisia hasselpähkinöitä ... todella herkulliselta! 

Leipominen onkin seuraava haaste - lainasin kirjastosta Raw Cakes-kirjan, jonka ohjeita alan kokeilemaan... Kirjoittelen ohjeita tänne sitä mukaan, kun ne onnistuvat :)

Aurinko paistaa ulkosalla - nuorimmaista kyyditsen aamupäivällä, iltapäivällä olisi kiva joko uimahalli tai reipas kävelylenkki ...

Mukavata viikonloppua toivotellen,
Nina

18 kommenttia:

  1. Minusta kirjoissa pitäisi aina olla onnellinen loppu - sama pätee elokuviin. En jotenkin välitä yhtään lukea surkeita realistisia kuvauksia, oli niiden taiteellinen arvo sitten miten suuri hyvänsä.:) Draamaa saa kyllä olla välissä, kunhan kaikki päättyy lopulta hyvin tai ainakin suurin piirtein. Aurinkoista lauantaita, meillä koirat odottavat jo malttamattomina metsälenkkiä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan lupaava on se eka kirja - iltaisin olen hieman lueskellut. Ihania versoja kasvaa puutarhassasi ... Upea kevät ja sen kasvuvoima!

      Poista
  2. Mukavaa viikonloppua sinullekin Nina:) Kaunis tuo kuvasi,joka päätyi seinälle:) Ja mielenkiintoista on kuulla miten tuo ruokaremonttisi on sujunut.Noita kaakaonibsejä minulla on aina kaapissa,niissä on niin ihana aidon kaakaon tuoksukin.
    Mielenkiintoista millaisia kakkuja teet tuon kirjan ohjeiden mukaan;minulla on ruokablogissa myös monta raw kakku-ja torttuohjetta kategoriassa raw ja raw jälkiruuat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin onnistui ne raaka-leivokset! Vein maistiaisia ystävälle ja hänen tyttärelleen, tykkäsivät myös :)Laitan ohjeen piakkoin tänne - ihanata in´spitaatiota sinu raw-herkuissasi!

      Poista
  3. Kirjallinen viikonloppu kuulostaa ihanan loivaliikkeiseltä. Odottelen innolla raw cakes -ohjeita. Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva - laitan sen ohjeen sunnuntaina tänne - olivat tosi makoisia ja helppo tekoisia ne raw-leivokset

      Poista
  4. Kaunis yhdistelmä se lamppu ja taulu kehyksineen! Sä oot kyllä tosi kurinalainen ruokavalion suhteen. Olit sen mansikkakakun ansainnut! :-) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauti keväästä ja viikonlopusta - siellä on varmaan jo lämpötila pian +15 asteen paikkeilla?!

      Poista
  5. Kauniita kuvia ja vauhdikkaita tapahtumia. Sulla onkin ollut mukavaa tekemistä :) Joko opetusalanlakkolaiset ovat lopettaneet lakkonsa? Mikä oli lopputulos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei SatuMaria, kuntaliiton asettama työsulku loppuu maanantaina, ja opettajat voivat palata kouluun. Täällä on 9.lk:lla lopppukokeet, joiden piti alkaa viime viikolla, ne kirjalliset kokeet ovat viikolla siirretty, suulliset kokeet ovat aikataulun mukaan kesäkuussa. Poliittinen sopimus tuli, jonka mukaan opettajien valmistuaika ja opetustuntien määrä tulee sopia koulukohtaisesti - aiemmin oli valtakunnallinen sopimus. Jotta arki normalisoituu täällä pian :)

      Poista
  6. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua hyvien kirjojen parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita - on mukava silloin tällöin ihan leppoisasti levätä ja lueskella ;)

      Poista
  7. Meillä onkin näköjään samansuuntaisia haasteita tuossa ruokavaliossa. Minä en ole onnistunut kovin hyvin sokerin suhteen ja maitotuotteissakin on ollut poikkeuksia... Vehnä (ja ruis) on ollut helpoin karistaa.
    Tsemppiä alkavaan viikkoon! Marikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun sen päivä kerrallaan ajattelee, niin silleen sitä jakselee - juhlissa ja muissa jutuissa jos hieman syö, se ei ole oireutellut kovemmin (ilmaa vaan hieman vatsassa ja kurinata). Tsemppaillaan molemmat - luin juuri siitä piirakanphjasta - kurjuus jos ei voi rakkaan leipomisia edes nauttia! Millaistakohan on se gluteeniton jauho - riisijauhoilla olen hieman leiponut - jaetaan kokemuksia :)

      Poista
  8. That leg lamp is a classy one. Really nice. The combination of that and the picture is great. The paalitulppani looks like an exotic flower. Beautiful.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, we're very happy for the leg lamp, it gives a soft light, and the look / texture of the "weaved metal" is nice.

      Poista
  9. Kirjastossa on kiva välillä käydä. Itselläni on yleensä kiire eteenpäin, mutta siellä olisi mukava myös istahtaa ja lukea lehtiä ihan rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jäänyt opiskeluajoilta tykästyminen kirjastoihin - ja perjantain kirjojen palauttaminen on sellainen viikonloppuun hiljentyminen ... siellä kirjastossa hidastan vauhtia - yritän priorisoida sitä aikaa myös :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)