sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kulttuuria ja kaupunkia


"Ompa mukava nähdä pitkästä aikaa!" - iltapäivä ystävien kanssa talvilomalla piristi kovasti. Arjen keskellä yhteydenpito tapahtuu satunnaisten tekstreiden ja puhelinsoittojen avulla, joten kunnon yhdessäolo maittaa kun siihen lomalla on hyvää aikaa.

Marianne Christa Krogtrup, Galleri Bredgade 22
Ihastuin kovasti Marianna Christa Krogstrupin maalauksiin, etenkin koivumaisemaan yllä olevassa kuvassa. Ostinkin juuri tämän maalauksen postikorttina, jonka aion laittaa raameihin konttoriin. Mariannen seuraava näyttely on Gillelejessa heinäkuun lopussa, jonka jo laitoin kalenteriin.Gråbrødre-torin varressa olevat värikkäät talot piristävät sekä sateella että aurinkoisena päivänä. Strøgetin sivukatujen varrella on kivoja butiikkeja, ja ihmismäärä ei ole niin valtaja kuin kävelykadulla.


Cafe a la Menthessä tarjoillaan herkullista minttuteetä, jossa tuoreen mintun versot täyttävät suuren teelasin ... tuoksu ja maku on täyteläinen. Kahvilassa on kiva tunnelma, ja siellä tarinoidessa päätimme iltapäivän oikein rattoisasti.
Ikkunaostoksten lisäksi kävimme kukkakaupoissa - ja kotiin mennessä poikkesin teekaupassa, josta ostin vihreää sencha-teetä, sekä myös "Vihreä mojito"-teetä, jossa vihreän teen lisäksi on marokkolaista minttua, limettiä, sitruunaa ja persikkaa.

Talvilomalla on saanut levättyä, luettua ja rentouduttua ... 
Arki armas alkaakin jo huomenna!

Nina

6 kommenttia:

 1. Olet osannut nauttia lomastasi niin, että se on täyttänyt tarkoituksensa. On ikuisuus siitä kun olen vieraillut Kööpenhaminassa, nyt alkoi tehdä mieli nähdä kaupunki uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomasta lomaan ... tämä kevät on niin kiitolliosta aikaa siinäkin mielessä, että niitä pyhäpäivä ja lomia sattuu kivan tiheästi - nyt on jo pääsiäinen!
   Jos olet tulossa tännepäin niin kirjoittele - voin suositella kivoja paikkoja ja puutarhoja, joissa varmaan tykkäisit käydä (esim. Karen Blixenin talon puutarha Ringstedissa on todella viehättävä, samoin Camilla Plumin Fuglebjerggård :)

   Poista
 2. Dear Nina, I wanted to visit your corner of the internet and thank you for the sweet comment you left on my blog. It's so nice to "meet" such special people and realize that there are still good and warm hearted people in this world! What lively and colorful pictures you took! It looks like you have a lovely weekend. Looking at these pictures makes me want to hop on a train and do some traveling! I'm glad to have found your blog!! Best wishes for a wonderful week ahead. Silvana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Silvana! Your recipes are a delightful inspiration ... Sometimes one just cooks the 10-15 dishes, you're used to prepare - to I love to find ideas and new things to try (like salmon with vanilla ... I wouldn't have thought that before seing your recipe!)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Una! Tuo valokuvaus taitaa olla minulla vähän semmoista visuaalista päiväkirjaa ... näppäilen muistoiksi näitä kuvia :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)