maanantai 15. helmikuuta 2016

Talviloma


Talviloma alkoi valoisasti - häikäisevä auringonpaiste on tervetullut muutaman sataisen ja harmaan päivän jälkeen. Odotellaan jahka vaikka hieman lunta sataisi - luvassa pakkasöitä nyt alkuviikosta.

Tänään ihastelin ystävän 3,5 kk vanhaa tytärtä - niin herttainen vauva ...untuvanpehmeät hiukset, tarkka ja terävä katse kauniissa sinisissä silmissä, ja äidille osoitettu häikäisevä hymy! Sitä aivan unohtaa, kuinka ihmeellinen elämän alku on ... ja kuinka nopeasti kehitys tapahtuu!


Eilen leivoin macaron-pikkuleivoksia - näppäsin kuvan kun leivokset tekeytyivät ennen uunissa paistamista. Ne onnistuivat hyvin ja katosivat myös pian ... herkkusuihin parempiin.

Leipominen on minulle hyvä tapa rentoutua ... usein lomat alkavat leipomalla. Leivoin myös porkkana-sandwichejä. Käytin niihin tuttua porkkanasämpylöiden ohjetta, kaulitsin vain sämpylän ennen kohoamista noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi, joka kohosi kaikenkaikkiaan noin 3 cm paksuiseksi sandwichiksi.
Vein tuomiseksi ystävälleni pussillisen sämpylöitä, jonka hän voi vaikka pakastaa. Täytin meille lounaaksi muutaman sandwichin- osan graavilohella ja osan kanamuna-salaatilla. 

Itselleni tein voileivät tällä tumman gluteenittoman vuokaleivän ohjeella - en ole vielä leiponut gluteenitonta valkoista leipää - nyt lomalla aion kokeilla herkulliselta näyttävää valkoisen gluteenittoman leivän ohjetta, joka löytyy blogystäväni Jaelin AppelsiinejaHunajaa-blogista.


... Hyvää alkavaa viikkoa toivotellen,

Nina

2 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa lomaa Nina.Macaronseja on pitänyt leipoa iät ja ajat,mutta en vieläkään,paitsi ruokakurssilla pari kertaa,yhteistyössä...Ja toivottavasti gluteeniton leipä onnistuu,minulla siitä tuli tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Aamut ovat ihania, kun voi olla lämpimän peiton alla ilman kiireitä, lueskella hieman ennen ylösnousua! Minun tulee hankkia ksantaania - huomenissa jos sen löytäisin vaikka - sitten pääsen leipomaan!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)