keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kakkumestaruuskilpailu


... Maanantaina alkoi se kauan odotettu kesäloma! Kevät oli hurjan kiireinen töissä - joten kotosalla en enää avannut tietokonetta - kävelylenkki ja virkkaus on rentouttanut ja tuonut hyvää vastapainoa työlle.

Ensimmäisenä lomalauantaina ystävämme järjesti kakkujenleipomisen mestaruuskilpailut - kilpailuihin sai tulla joko tuomariksi (maistelemaan ja äänestämään) taikka osallistuen - leipoen kakun, joka osallistuisi kisaan. 

Osallistuin kisaan Palvova-kakulla, joka on suhteellisen helppotekoinen, ja todella kesäinen. Tein pohjan lauantai-aamuna, ja koristelin sen paikan päällä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla, mustikoilla, karhunvatukoilla ja kirsikoilla. Pidän pavlovasta juuri sen vuoksi, että se itsessään on kevyt ja korostaa marjojen makua.
Oli mukava tavata uusia tuttavuuksia - sekä kakkujen leipojia että niitä maistelemaan tulleita, ja tarinoida teekupposen ja kaikkien ihanien kakkujen äärellä.

Minä äänestin Metten Kolonihavekagea (siirtolaispuutarhakakkua) - pidin sen mantelisesta kakkupohjasta, sekä mustaviinimarja, raparperi ja mansikkatäytteestä - musituttaa kovasti Mummon marjapiirakkaa (kermaviili on tässä kakukussa, ei täytteessä, vaan kypsän kakun vieressä - sitä laitetaan kakun päälle muutama lusikallinen).

Ja kun äänet laskettiin, tuli voittajaksi Key Lime Pie, joka oli todella aromikas: Mukava toffee-lime-kiwi-makusinfonia suli suussa. Metten Kolonihave kage tuli toiselle sijalle, ja minun Pavlova ylti kolmannelle!

Ystävättäremme, joka kisan järjesti, ojensi palkinnot - Ensimmäiselle sijalle saapunut sai ystävättäremme ompeleman esiliinan, johon hän oli aplikoinut "Bake Cake Championship" -logon! Toiselle sijalle saapunut sai kakku vuokia, ja kolmanneksi tullut (minä :) sai leivontajauhetta ... Nyt passaakin harjoitella ensikesän kisoja varten!

... Lomaan laskeutuminen on sujunut suuremmitta kriiseittä - usein tahdin hiljentäminen voi sinällään olla stressaavaa, sitä ehkäistäkseni tein töissä listan kaikista jutuista, jotka olisi oltava kunnossa ennen loman alkua - ja se auttoi kivasti.

Kotosalla pojat ovat jo lomalla, ja miehellä on ollut kivasti vapaata myös. Pian haen kirjastosta varaamani kirjat, ja suunnitteilla on erilaisia kokkausjuttua ja muuta mukavaa. Tulisi ommella pyykkipojille uusi kassi, joka kaulassa kulkisi kun pyykkejä ulos levittää (äidiltä saamani laukku, joka oli haalistunut ja siten oikeutti itselleen pyykkipoika-laukun pakan, on jo reikäinen ja hyvin kulunut).

Mitä sinun kesääsi kuuluun (muuta kuin ajoittaisia kuurosateita, jos asut pohjoisella maapallonpuoliskolla, jossa sää on vakaan epävakaista)?
Lomaterveisin

Nina

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva ja herkullinen kilpailu,nam,ja Pavlovasi herkullisen näköinen. Onnea 3. sijasta,hienoa:)
  Oikein ihanaa kesälomaa sinulle Nina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael - Ihana nyt kesällä keittiössä miihailla ja kokkailla oikein sydämen täydestä! Keväällä meni tuo minun ruoanlaitto siitä mistä aita oli matalin . . . Onneksi mies tykkää kokata :)
   Olen todella nauttinut lomasta - huomenissa ompelujuttuja (sohvatyyny ja pyykkipoikakassi :)

   Poista
 2. Onnittelut pronssisijasta! Olipa hauska kilpailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri - se oli todella hauska ja herkullinen iltapäivä, ja mikä parasta, siinä tuli solmituksi uusia tuttavuuksiakin!

   Poista
 3. Kakkukilpailu on kiva idea - saa herkutella luvallisesti, kun joutuu valitsemaan parhaimman!
  Kolmas sija tarkoittaa tosi hyvää kakkua. Nauti lomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, sai hyvällä omallatunnolla herkutella, ja maistella ihan ajatuksen kanssa :)
   Olen todella nauttinut lomasta - se virkkaus ja neulominen kävi oikein lomanalun terapiasta - jännää huomenna se sohvatyynyt ompelu ... toivottavasti onnistuu!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)