torstai 10. joulukuuta 2009

Kalainen joululounas


Töissä oli tänään perinteinen joulubuffet lounaaksi. Jokainen rakentaa itse omat smørrebrødit - ruisleipäpalojen päälle, jotka ovat noin 4 cm x 4 cm.

Täkäinen marinoitu silli maistuu todella herkulliselle: Sillit kynitään niistä ruodoista ensin puhtaaksi, sitten ne paneroidaan ja paistetaan, ja laitetaan marinaatiin vuorokaudeksi, jossa myös sipulia ja kapriksia - ruisleivän päällä vie kielen mennessään! Oli myös paneroituja kampela-fileitä, joiden knassa remuladia ja sitruunaa, tavallisia sillejä, sitten sitä "Flæskesteg"-possunpaistia, jossa se rapea kuori, lihapalleroita tilbehööreineen, kanamunia ja majoneesia ym.

Positiivisena yllätyksenä oli oikein hyvä vihreä salaatti - yleensä ei ole oikein mitään vihanneksia / juureksia punahapankaalin lisäksi joulupäydässä. Miehen perhe kiusaakin minua kun syön koristeeksi laitetut salaatinlehdet joulupöydästä ... kun on tottunut että on joku laatikoita / salaatteja / jotain vihreää pöydässä.

Jotta oli mukava tarinoida ja syödä ajan kanssa joululounas tänään ;) Kollegani, joka on amerikan kansalainen, oli ollut eilen Tanskan kansalaisuus-kokeessa... ja toivoo pääsevänsä läpi. Täällä on astunut voimaan uusi laki, joka mahdollistaa, että esim. mielenosoituksessa pidätetty henkilö, jolla ei ole Tanskan kansalaisuutta, voidaan osoittaa pois maasta.

Kollegani on asunut viimeiset 40 vuotta Tanskassa, ja nyt tuon uuden lain voimaan astuttua on päättänyt viimein hakee kansallisuutta. Minä mietiskelen kanssa - vaikka en olekaan ahkera mielenosoitus-aktivisti - olen ajanut pyörällä esim. sen Ungdomshus-mielenosoitusten aikana, ja jos olisi silloin kahakkaa ollut, olisin voinut joutua pidätetyksi ... ja siinä jo olisi viranomaisilla pontta ulosajaa maasta. No, pitänee tutkia nyt se mahdollisuus kaksoiskansalaisuuteen ;)

1 kommentti:

  1. Marinoitu ja paistettu silli kuulostaa oikein herkulliselta! Olen samoilla linjoilla vihreän suhteen, jotakin tuoretta on juhlaruoankin kanssa saatava...Ihanaa kolmatta adventtia!
    t. johanna

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)