tiistai 29. joulukuuta 2009

Kyläilyä


Eilen paistoi aurinko ihan pilvettömältä taivaalta, joten kun ystäväni provinssista piipahti, käveltiin lenkki järvien ympäri. Pojat oli ystäviensä luona, joten me aikuiset keskenämme turistiin ja lounastettiin; leivottiin äidin inspiroimia suolaisia joulutorttuja juuressalaatin kumppaniksi. Oli mukava päivä - ystäväni pienet lapset olivat hänen vanhempiensa luona, ja hän nautti saadessaan hieman "omaa aikaa".

Juniori oli kahden kaverinsa kanssa rakentanut tiili-pohjan kuusenjuurella olevaan koloon - pojat olivat hakanneet alhaiset oksat pois, ja laittaneet pöydän ja kolme tuolia majaan, jossa illan suussa söivät riisipuuroa, lyhtyjen valossa ;)
Me saatiin jo iltapäivällä tekstari, jossa oli kutsu kello 19:30 tulla vihkimään ko. rakennusprojekti.

Illalla oli ylpeät pojat meitä odottamassa, meidät lyhtyjen kanssa vietiin majaan, jossa oli "mini-ilotulitus" (tuli-sädetikku-näytös) ... on pojilla ollut mukava päivä! He jäivät vielä majaan, vaikka oli pikku pakkanen - me aikuiset vetäydyttiin tuvan lämpöön iltateelle. Oli kiva kuulla, kuinka erilaisia jouluperinteitä meillä kaikilla on. Pojan ystävän perhe esim. juoksee pää- ja jälkiruoan välillä jouluaattona talon ympäri 5 kertaa laulaen "Joulu on taas, joulu on taas..." - hi hii - mainio perinne, siinä lapsilla purkautuu energia, ja ruokakin painuu alas ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)