sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Lucia-pullat ja savua keittiössä

Lucia-traditio täällä pitää sisällään Lucia-pullat, joita tänään eka kerran leivoimme. Tarkoituksena oli, että leivon teinien kanssa kirkossa... mutta siellä paloi keittiön sulakkeet moneen kertaan - jotta tehtiin marsipaanista, pähkinöistä, taateleista ja suklaasta joulumakeisia ... hyvä hätäratkaisu, johon ei uunia tarvita.

Mutta lucia-pullataikina paisui paisumistaan, joten kotona sitten uuni päälle ja leipomaan! Leipominen oli mukavata ja helppoa, kun taikinasta pyöritellään tankoja, joista tehdään eri kuvioita, esim. solmuja. Mutta uuni mokoma teki tepposet, ja kävi savuttamaan hurjan lailla - ihan vesi silmiin tuli, ja ikkunat vaan auki ... kummallista! Pullat paistui kyllä ok., täytyy tutkia uuni tarkemmin kun se jäähtyy...

Pulliin olisi tullut laittaa safrania, mutta sen puutteessa laitoin ½ tl. kurkumaa-maustetta, joka antoi sen kivan kellertävän värin. Ja maistuivat ihan kivalle!

Keittiössä ei tänään onni suo - siirrytäänkin nyt tuvan puolelle, jossa havuista ja savesta kynttilä-asetelmia ... ja joululaulut soimaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)