lauantai 19. joulukuuta 2009

Pikkujoulut

Työpaikan pikkujoulu-komitea on lähettänyt salaperäisiä sähköposteja kuluvan kuukauden aikana - olemme saaneet tietää, että "etanat syövät keksejä", "arkipäivä on kallein aarre", "Länsi-Köpiksen torilla tapahtuu" ym. Sähköposteista kävi ilmi, että on tärkeää pukeutua lämpöisesti, koska ensimmäiset kaksi tuntia (kl. 14-16) tulee kulumaan ulkona. Jotta ilmassa on ollut jännitystä.
Sen verran kimpassa etukäteen arvailimme, että teemana on kirjailijat Dan Turéll ja Tove Ditlevson - he kuvaavat Länsi-Kööpenhaminaa ja sen tunnelmaa teoksissaan. Se myös arvattiin, että Rap-yhtye "Malk de Koijn" jollain tapaa liittyy teemaan, heidän yksi kappale kuulemma käsittelee keksiä syöviä etanoita.

Entinen opiskelijatoverini on yksi Malk de Koijnin kolmesta jäsenestä - Luimme sosiaalipsykologia yhdessä, ja tehtiin haastatteluprojekti kimpassa(haastateltiin eliittiurheilijaa ja nuorisopoliitikkoa). Kerran ryhmätyötä tehtiin meillä, koska lapset olivat vilusteuneita ja siksi kotona. Mun opiskelijakaverit ihmettelivät, miten pojat niin hiljaa jaksaa leikkiä. Pian alakerran naapuri soitti ovikelloa ja kysyi, että onko ne meidän lastenkirjat, jotka putoaa alas vesisateeseen? Kun avasimme lastenhuoneen oven, siellähän pojat innoissaan heittelivät omia kirjojaan ulos ikkunasta vesisateeseen! Sille on useamman kerran naurettu jälkeenpäin...No, arvasimme teeman aivan oikein - se oli Dan Turéll ja Tove Ditlevsson. Ensimmäiset 2 tuntia kului Kaupunkivaelluksessa: Kävelimme oppaan johdolla kävelimme kirjailijoiden jalanjälkiä, pysähtyen merkittävissä paikoissa Länsi-Köpiksessä; kirjailijoiden kotitalojen edustalla, niillä kaduilla jotka ovat keskeisiä jollekin teokselle, kirjailijoiden suosikkikahviloissa sekä parissa kirjakahvilassa. Yllä oleva kuva on yhdestä kirjakahvilasta. Siellä oli mm. Tove Janssonin kaikki teokset sekä Muumi-mukit ja lautaset, sekä japanilaisen Naramuton kaikki kirjat.


Kaupunkivaellus päättyi mukavaan kiinalaisen ravintolaan, jossa söimme 4 ruokalajin illallisen. Ruoka oli maukasta, erityisesti rapea ankka, joka syötiin riisi-tortillojen ja vihannesten kera - nami nami. Ruokapuikkojen käyttökin sujui ihan ok alkuhankaluuksian jälkeen - harjoittelu (ja nälkä:) tekee mestarin! Ruokailun yhteydessä oli myös "Insider Quiz", tosi humoristinen tips-lotto työpaikan asioista... tehtiin ryhmissä vastaukset, ihan vedet silmissä tuli naurettua joillekin kysymyksille - on juhlatoimikunnalla ollut todella riemukasta ko. tehtävää väsaillessä ;) Puoli kahdeksan maissa oli illallinen nautittu, ja matka jatkui Raatihuoneen torille keskustaan.

Raatihuoneentoria lähestyessä kuului juminä ja jytinä, ja solisti lauloi "Etanat syö keksejä.." Malk de Koijn esiintyi Cimate Konferenssin konsertissa. Oli todella ihmeellistä ja huippi-hienoa nähdä entinen opiskelijatoverini, jonka olen tuntenut hiljaisena, rauhallisena, tuumailevana, hitaasti ja mietteellisesti puhuvana filosofisena mieshenkilönä, seisoen lavalla pukeutuneena valkoiseen avaruusasuun ja päässä kantaen hirvensarvi/karhunpää-päähinettä, laulaen ja rap-tanssien - ja huumautunut yleisö huitoen ja mukana laulaen ... tunnelma vei mukanaan, ja nautin kokemuksesta ... yleisön ikä oli vauvasta vaariin ;) (Hän on yllä olevassa kuvassa keskimmäinen).Tori oli täynnä ihmisiä, joten oltiin edeltäkäsin sovittu, että konsertin päätyttyä tapaisimme Seven-Eleven kioskin edessä. Puolen tunnin jälkeen oli varpaat jäässä paikalla seisomisesta, ja väsymys alkoi iskeä ... 2 kollegani kanssa tuumailtiiin millä todennäköisyydellä löydettäisiin muut, jos etsisimme jonkun kivan kellarikahvilan jo nyt, sen sijaan että seisoa torotettaisiin vielä tunnin verran - päätyttiin siiden, että jokainen lähti kotia kohti ... Keväällä seuraavassa Kulttuuri-illassa on lämpimämpi sää ja energiataso toivottavasti myös plussan puolella, jolloin jaksaa pidempään ;) (Oli niin mukava pikkujoulu, että pyysimme komiteaa järjestämään vastaavan illan ennen seuraavaa joulua.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)