sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Kevättä ja kulttuuria työpoppoon seurassa


Perjantaina oli jälleen ylläri-iltapäivä työporukan kanssa.

Kutsuun liitetystä ruokalistasta sai valita ruokalajin etukäteen, puku-koodina kävelyyn tarkoitetut jalkineet,ja tapauspaikkana Länsi-Köpiksen tori kl. 14.

Jännitystä oli ilmassa - veikkailtiin pesäpallo-ottelua Søndermarkilla, taikka veneilyä Frederiksbergin puistossa...

Länsi-Köpiksen torilta reittimme kulki Kaupunki-Museoon, jossa oli opastettu kiertokäynti.Kööpenhaminan historia kuvin, puvuin, asein ja kaupunkikartoin 1000-luvulta 1970-lukuun. Erikoisuutena oli suuri pyöränäyttely - vuosisadan vaihteesta nykypäivään - oli jos jonkinlaista mallia joka makuun.

Kaupunkimuseon vastapäätä oli mukava kahvila, jossa istuttiin ja turistiin seuraava tunti. Tuore porkkanakakku sitruunacremellä suli suussa - mmm!

Sitten kävelyä auringonpaisteessa - päädyimme Frederiksbergin puistoon. Siellä meidät vastaanotti "opas", jolla oli omituiset, nupukkinahkaiset kengät (muistuttivat kovasti keilauskenkiä, mutta väri ei passannut...)
Opas johti meidät nurmikentälle, jossa hän kertoi olevansa Tai-Chi-treenaaja. Tai-Chi on vanha kiinalainen taistelu/combat-laji, jota nykyään harjoitetaan hitain liikkein. Hän demonstroi taistelu-liike-asetelman aputreenarin kanssa, jonka jälkeen teimme liikeradan muutamaan kertaan individuaalisesti, ja jonkin verran synkroonisesti. Staattisia liikkeitä, reisilihakset kyllä kovasti oli töissä. Kiertoliikkeissä naksahteli lantioranka paikoilleen, ja hieman niskanikamatkin loksahteli paikoilleen. Tunnin taivuttelun jälkeen oli venynyt ja rento olo, ja ryhmäkuvan paikka ;)

Kävely jatkui puutarharavintolaan. Olin tilannut häränfileen perunoiden ja salaatin kera - ruoka maistui ulkoilmassa. Puutarhassa soitti live-orkesteri 60-luvun musiikkia, Elvis ja kumppanit mm. Ruoan jälkeen suurin osa jo kiitti iltapäivästä ja lähti kotiin viikonlopun viettoon.

Kahdeksan maissa meidän muiden matka jatkui toiseen kahvilaan, jossa mokka maistui ruoan päälle. Oli mukava jutella ja tutustua paremmin niihin kollegoihin, joita päivittäin ei tapaa.

Puoli kymmenen aikaan osa jatkoi matkaa Tivoliin, jossa oli C.V. Jørgensenin paluu lavalle-konsertti. Jørgensen on kuulemma Tanskan "Matti-Teppo- Danny"-vastaava - jotta se innostaisi, tulisi olla kasa lapsuusmuistoja - euroviisumuistoja. Jotta hyppäsin pyörän selkään, nautin mukavasta ajomatkasta kaupungin halki lempeän lämpöisessä auringonlaskussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)