lauantai 5. kesäkuuta 2010

Teemapäivä eläintarhassaTyöpäivä alkoi eläintarhan portilla kl. 8:30. Portilta kävi tie auditorioon, jossa aamupalaksi suklaa croissant ja kahvia - mums! Sitten viehättävä, viihdyttävä ja erikoistiedolla höystetty esitelmä Eläinten ryhmäkäyttäytymisestä, kommunikaatio-muodoista ja stressin ehkäisystä.
Esitelmän perusteella paremmin ymmärsin mm. Disney-filmin Lion Kingin juonen - johtava urosleijona sietää vain omia jälkeläisiään - muiden urosten pennuilla ei ole asiaa laumaan.
Kissojen ja koirien kommunikointi on luotu epäonnistumaan: Koiran heiluttaa häntää innostuessaan ja ollessaan mielissään - kissa heiluttaa häntää tahtoessaan viestittää että nyt alkaa pinna kiristää taikka muuten närkästyttää.

Hupaisan ja eläin-asiantuntevan luennon jälkeen alkoi Zoo-kisa: Spontaanisti muodostetuissa ryhmissä saimme ratkoa kilpailun. Erilaisiin kysymyksiin oikein vastaamalla saimme aakkosia, joista tuli muodostaa eläinlaji joka löytyy tarhasta: Oikea vastaus oli "Kattelemur". Vastaus oli meidän ryhmällä oikea, mutta nopeudessa jäätiin kolmanneksi.

Kisan jälkeen maistuikin sandwichit - aurinko porotti niin että ajoittain hakeuduin varjoon... kylmän kevään jälkeen vie kesän ensimmäinen kuuma aalto jalat alta! Kahvi ja jäätelö teki terää, oli mukava jutella niitä näitä työkavereiden kanssa - teemapäivä piristää ja hyvällä tavalla sekoittaa eri osastot ja tiimit, että tulee juteltua myös tiimin ulkopuolisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)