sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Mortenin illallinen


Alakerran ystäväni soitti eilen iltapäivällä ja kysyi, tahtoisinko tulla myöhemmin illalla hänen luokseen Mortenin illan ankkaa syömään. 
Olin juuri tekemässä kotona kevyttä ilta-ateriaa, "Tapas Pohjoismaisittain" - joten tyydyin vain syömään hieman kevyttä salaattia miehen ja poikien kanssa. Miehellä oli työviikonloppu, ja pojat eivät tahtoneet tulla ankkapaistille, joten töpsöttelin aivan yksin raput alas ystävän luokse - jo rappukäytävässä tuli huumaava paistintuoksu vastaan!


Maukas ja todella aromikas kulinaristinen ateria - tavoittenani on oppia tekemään ystäväni avustamana ankanpaistiliemestä kastike . . . suussasulavaa! Oli oikein mukava ilta, myös yhteinen ystävämme oli mukana.
Tanskalainen jouluateria on useissa perheissä myös ankka / hanhipaisti, lisukkeina keitetyt omenat, uunissa paistin sisällä muhineet luumut ja päärynät, makeanimelä kuuma punakaalisalaatti, sekä sokerissa paistetut puikulaperunat. Kaloreita taikka kolesterolimäärää ei tohdi edes ajatella - on aivan hyväkin että perinteisiä juhla-aterioita pidetään vain muutama kerta vuodessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)