Lupasin tuoda jälkiruoan käydessämme tuttavaperheen luona viikonloppuna. Etsin ohjeita suklaavaahtokakulle, mutta ne tuntuivat aika monimutkaisilta paistetun pohjan vuoksi.
Jotta tein oman sovelluksen: Käytin tuttua suklaavaahdonohjetta täytteeksi, ja tein kevyen keksimurupohjan. Se toimi hyvin - kevyt pohja toi hyvän vastakohdan suhteellisen raskaalle täytteelle sekä oli hyvin helppotekoinen.
Kakun tulee olla muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta on hyvä valmistaa se hyvissä ajoin.
Suklaavaahtokakku:
pohja
125 gr Digestive-keksejä
125 gr kevyitä makrooneja (macaron)
75 gr voita / marganiinia
Suklaavaahto
200 g tummaa suklaata
6 kananmunankeltuaista
3 rkl sokeria
2 tl raastettua appelsiininkuorta
4 kananmunanvalkuista
3 dl kuohukermaa
1. Sulata margariini / voi kattilassa
2. Jauho keksit ja makroonit pieniksi muruiksi (helppo tapa on laittaa keksi voipaperin väliin ja kaulita se muruiksi)
3. Sekoita keksin ja makrooneiden murut keskenään
4. Lisää voisula ja sekoita
5. Paina muruseos varovasti kakkuvuoan pohjalle (vuorasin kakkuvuoan voipaperilla)
6. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi
Tee suklaavaahto:
7. Vispaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi
8. Vispaa kerma myös suhteellisen tiiviiksi vaahdoksi.
9. Paloittele suklaa, laita se kulhoon ja sulata suklaapalat vesihauteessa
10. Sekoita kananmunankeltuaiset sokerin kanssa, lisää raastettu appelsiininkuori. Kaada sulatettu ja hieman jäähdytetty suklaa vähitellen keltuaissekoitukseen.
11. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, sekoita varoen kunnes vaahto on tasaista.
12. Laita suklaavaahto suurella lusikalla kakkupohjan päälle. Koristele tahtoessa vaikka strösselillä tai raastetulla valkosuklaalla.
13. Laita kakku jääkaappiin tunniksi, pariksi.
Suklaavaahtokakku on sekä maukasta että hyvin täyttävää ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)