sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Mutakakku-kokeilu


Olen ystävältäni saanut herkullisen kuuloisen Dumle-mutakakun-ohjeen joulun alla, mutta koska en Dumleja tähän hätään löytänyt, googlasin aivan yksinkertaisen mutakakku-reseptin mtv.3:n nettisivuilta.

Ensimmäisen kokeilun kakusta tuli hurjan makea minun makuuni, mutta pojille se maistui: He söivät kakun alta aikayksikön ;) Leivoin kakun uudestaa muutaman päivän kuluttua, ja vähensin nyt sokerin määrää - ja tämä kakku maistui sekä minulle että pojille.

Mutakakku

100 gr voita / margariinia
200 gr tummaa suklaata
150 gr tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl perunajauhoja

  1. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa.
  2. Erota valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi omassa kulhossaan.
  4. Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon, lisää myös perunajauhot, varovaisesti sekoittaen.
  6. Nostele valkuaisvaahot taikinaan sekoittaen hissukseen ja varoen.
  7. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista noin 20. min. 180 asteessa. Taikinan tulee olla hieman samettisen tahmea ja kosteanoloinen keskeltä.
  9. Tarjoile hieman jäähtyneenä esim. vaniljajäätelön kera.

... Kakku on helppotekoinen, rapea päältä ja pehmeän suussasulava sisältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)