sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pakkanen kiristyy


"Siperian kylmyys" on saapunut lumineen tännekin - suuri osa Itä-Eurooppaa on lumen peitossa, ja pakkanen sen kuin kiristyy. Yön aikana oli satanyt 10-13 cm lunta, ja kaikki autot olivat suunnilleen samannäköisiä - nappasin kuvan autojen lumipeitteistä kun iltapäivällä tähystelin meidän autoa.  

Pääsimme hyvin uimahalliin, tiet olivat aurattu, ja ihmiset ajelivat hissukseen ja varovasti. Lisää lunta on luvattu huomiseksi, sen jälkeen on jälleen poutaa ja lauhempaa säätä tiedossa. Ohessa uutisten sääkuvia eri puolelta Tanskaa.


Kodittomia paleltaa - varsinkin ulkomaalaisia, joilla ei ole henkilöllisyystunnusta Tanskassa. He eivät pääse kaupungin kodittomien lämpötupiin yöksi. Vapaaehtoisvoimin on muutama viikko sitten perustettu Kristuskirkkoon Pohjois-Kööpenhaminaan yöpymismahdollisuus kodittomille ulkomaalaisille, jossa he saavat yöpyä (kl. 21 - 08). Lämpimän juotavan lisäksi he saavat aamupalan sekä lämpimiä vaatteita. Vapaaehtoiset vuorottain yöpyvät Kristuskirkossa, projekti on ekumeeninen eli eri kirkkojen yhteistyöllä pyörivä (meidänkin seurakunnasta on mukana :).

2 kommenttia:

  1. Ihania ne uutisten talvikuvat, samoin sinun kuvista näkyi talvi - lumi ja pakkanen.
    Täällä ollut koko viikon yli -20. Viikonlopuksi luvattu lauhempaa.
    Nyt on pojillakin lunta..

    VastaaPoista
  2. Tulihan se talvi vihdoin tännekin - ja tuli villaisille välihousuillekin käyttöä:) Siellä onkin ollut pitkän aikaa todella kylmää - varmasti mukava kun pakkanen laskee -5 pintaan, se ei varmaan enää edes kylmältä tunnukaan!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)