lauantai 15. syyskuuta 2012

Lauantai kameran takaa

Porkkana-spelttileipä kohoaa




Viikonlopun ekstra herkku aamuvirkuille











Keittiössä tuoksuu hyvälle!



Lämmin leipä juustolla ja miehen herukkahillolla - mmm!



Esikoisen lemppari-tee



Syvä ja miellyttävä maku



Lenkki iltahämärässä




Kaislat keinuvat lempeässä tuulessa




Sinisen hämärän syleilyssä



Pihlajanmarjat pimeässä



 Letut maistuivat iltapalalla



Myslipatukka menossa yöksi jääkaappiin - huomenissa maistellaan ;-)


p.s. Ehdit vielä osallistua arvontaan!


4 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja, kaikki kelpaisi minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Cheri,
      Keittiössä hyöriminen ajan kanssa on tällä hetkellä mieluisa rentoutumiskeino minulle - tuoksujen, värien, taikinanvaivaamisen ja muun puuhastelun sivutuotteina tulee yhtä sun toista naposteltavaa!

      Poista
  2. Hei taas ja kiitos mustaherukkahillo-juusto-konseptin esittelystä! Nyt kun mainitsit, että niitä voi yhdistää leivälle, ihmettelen miten en ole aiemmin keksinyt, vaikka mustaherukkahilloa olen jo useampana vuonna keitellyt mummolan ylenpalttisesta sadosta. Itse vedän sitä yleensä puuron ja maustamattoman jugun kanssa, mutta tämä juustoleipäidea on ihan mahtava :-) Onko sulla tuolle porkkana-spelttileivälle antaa reseptiä? Ja mitä on tuo herkullisen näköinen kräkkeri suklaisen levitteen alla? Entäs mikä levite tuossa on kyseessä? Anteeksi kyselyikä, mutta kaikki näyttää liian herkulliselta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pipsa,
      Avosylin otan kysymyksiä vastaan :-)
      Olen tehnyt tuosta taikinasta leipää ja sämpylöitä kauan aikaa, nyt laitoin mukaan myös hieman durum / kamut- jauhoja, kiva kun kysyit, kirjoitankin oheen kunnolla blogiin pian! Se on sellainen "luotto-resepti": Aina onnistuu, kaikki tykkää ja ohjetta on helppo muunnella jauhotilanteen mukaan.
      Tuo suklaamössö on luontaistuotekaupasta ostettu "Cavalier" hasselpähkinälevite - tahtoisin itse oppia tekemään vastaavaa pähkinöistä, taateleista ym - jos sinulla on vinkkejä niin se olisi hienoa?!
      Korpunoloinen näkkäri on rapea kuivakeksi, jossa on vehnäleseitä, ruosjauhoa ja vettä - ostettu valmiina paikallisesta supermarketista. Se on kivan kevyt ja proteiinipitoinen (13 g / 100 g), hyvä "pohja" tahinille, maapähkinävoille taikka juustolle :-)
      Työpaikalla on kanttiinissa sellainen itsetehty näkkäri, jossa on kaikenlaisia jyviä - hyvä kun muistutit - kysäisen huomenissa ohjetta! Se on hyvin ohut näkkäri, ja maistuu todella täyteläiseltä aivan sellaisenaan.
      Tuosta mustaherukka-juusto-yhdistelmästä saan kiittää miehen isoäitiä - hänen luona oli tarjolla aina hyvää juustoa ja hänen keittämää mustaherukkahilloa! Täkäläisen tavan mukaan juustoleipä tulee aamupalalla koristaa jollain hillolla, ja Isoäidin mustaherukkahillo- traditio on mielestäni aivan paras :-)
      Täytyykin kokeilla sitä puuron kanssa - sehän nostaakin tavanpuuron aivan luksus luokkaan!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)