sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pääsiäisloma!


Perjantaina oli viimeinen työpäivä ennen pääsiäislomaa. Pidän kovasti perinteestä, jonka on siinä koulussa, jossa työskentelen muutaman päivän viikossa - he kokoontuvat yhdessä nauttimaan lounaan ennen loman alkua. Nyt pääsiäisenä oli lohivoileivät, jouluna on jouluinen smørrebrød, ennen syyslomaa on perunasosekeitto ja leipä, kesällä grillataan ... Sïinä aterioidessa on hyvä jutustella ja toivotella hvyää lomaa. Olen iloinen siitä että kaikki työtekijät kutsutaan mukaan, terveydenhoitaja, talonmies, keittäjä, koulutuskuraattori, ja minä myös ... se vahvistaa yhteistyötä ja viihtyvyyttä, kun kaikki kokevat olevansa osa tiimiä.

Kotiin saapuessa postilaatikossa odotteli Kodin Kuvalehti ... Se kutsui rentoutumaan - hieno ajoitus :) Herttainen ystäväni alakerrasta yllätti meidän kauniilla tulppaanikimpulla - kimppu on kukoistanut viikon verran, nyt hieman lehdet alkaa putoilla - mutta nautin kauniista väreistä loppuun saakka!

Joskus lomanalkaessa on tullut sellainen rauhattomuus - kun on mahdollisuus tehdä kaikkea sitä, mihin arjessa ei ole niin paljon aikaa, tavallaan jähmettyy siihen paikalleen, eikä osaa oikein mitään tehdä. Yleensä siivous auttaa - siinä on toimintaterapiaa kerrrakseen, ja tulos näkyy heti.  Nyt viikolla siivosin meidän kirjahyllyn - liekö se poistanut lomanalku-stressin ... pulssi on ollut lepotilassa ja mukava pieni puuha tai oleilu on vallinnut.

Valokuvanäyttelystäni olen saanut kivaa palautetta! Olen sen yhteydessä tehnyt ihan "puhtaan" valokuvablogin, jonne laittelen vain valokuvia: Ninas Kamera.

Tänään ajattelin leipoa karhunmarjatortun, jonka pohjan kokeilen tehdä manteli ja kookosjauhoista ... sovellan ja katson, kuinka menee.

Ja lunta on tullut taas - kevätkukkaset saivat valkoisen peiton - mutta toisaalta se kirkastaa maiseman ja peilaa auringonsäteet upeasti takaisin - Tulee Suomen pääsiäishankiaiset mieleen!

 
Oikein hyvää Palmusunnuntaita ja alkavaa pääsiäistä
toivotellen,
 
Nina

12 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa pääsiäislomaa! Ihana kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Tulppaanit tuovat kevättä ja pääsiäisen värejä mukanaan :)

   Poista
 2. Mukavaa pääsiäislomaa! Olipas osuva ajoitus lehdellä. :-) Kiva, että olet keksinyt hyvän keinon "lomallesiirtymäriitiksi." Mä mietin just eilen, kun piti taas jatkaa opiskeluhommaa, että minkä ihmejutun mä keksisin siirtymisesen helpottamiseksi, niin että pääsisi aina palaamaan materiaaliin, vaikka onkin aina useampi työjuttujen täyttämä intensiivinen päivä välissä ja tuntue, että niiden aikana siirtyy mielessä niin eri maailmaan, että on vaikea taas jatkaa siitä mihin jäi. Ehkä joku rutiini toimisi siinäkin??? Lunta muuten täälläkin. Alkaa jo tuntua toivottomalta tämän talven pituus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna, Nuo helpot siirtymärituaalit toimii jollain tapaa ainakin tuossa lomalle laskeutuessa. Noihin työjuttuihin - kotosalla ollessa - vaatiikin enemmän pohtimista ... teetauot on hyviä ja toimii joskus, mutta ei aina. Ajatella että sielläkin on vielä lunta - tiukka talvi ei luovu otteestaan vielä ...

   Poista
 3. Meillä ei oikein ole vielä pääsiäisen tuntua kun vettäkin sataa jo toista päivää putkeen. Täällä lomaakin on vain pääsiäismaanantai, ranskalaiset eivät näistä kirkollisista pyhistä taida juuri välittää. Se mutakakun ohje muuten löytyy nyt sinun kommentin vastauksesta blogissani. Muualle blogiin sitä ei ole tullut aiemmin laitettuakaan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina, No hyvä että edes yhdellä päivällä viikko sielläkin lyhenee... Aivan vesi tulee kielelle mutakakkua ajatellessa - nyt kiiruusti tulenkin ohjeen kirjoittamaan :)

   Poista
 4. Ihanaa pääsiäislomaa! Täällä alkaa juutalainen pääsiäinen huomenna illalla,ja se kestää kokonaisen viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Me viime vuonna syötiin hieman perinteisen tapainen juutalaispääsiäisateria kiirastorstaina, ja tänä vuonna ajatellaan valmistaa se myös. Jaathan kuvia sieltä nyt pääsiäisviikon ajalta!

   Poista
 5. Rentouttavaa pääsiäislomaa ja suunnitelmasi kuullostavat makoisan mukavilta! Todella kiva tuo perinneruokailu ennen lomalle lähtöä :) Ihanaa alkavaa lomaviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Taidan tehdä niin kuin sinä,että erotan ne pyhät tekemällä ekstra hyvää ruokaa :) Olipa herkullisen näkoinen se Sarpun mustaviinimarjasorbetti ... tulisikohan eka kerran kokeilla sorbetin tekoa:?

   Poista
 6. Oikein ihanaa pääsiäislomaa, omani alkaa perjantaina ja odotan innolla, ulkoilua ja herkkuja :) niin ja aurinkoa tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sarppu, Nautinnollista ja reipasta lomaa sinulle sinne kauniisiin hankaismaisemiin! Tulen jälleen pian kurkkaamaan herkku-inspiraatioita ... se suklainen kakku on kyllä todella upea - saadaan tänään se uusi vatkainkin, joten nyt pääsee leipomaan :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)