keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Lumihiutaleet liikenteessä


Eilen illalla varoitettiin lumisateesta, joka alkoi aamutuimaan. Jo aamusta oli liikenne suhteellisen tukossa, ja Köpiksen alueella 20 liikenne-onnettomuutta. Radiossa kehoitetaan ihmisiä muistamaan säilyttämään turvallinen välimatka edessä ajavaan ajoneuvoon ym.

Töihin ajaessa oli yksi valoristeys "mustana" onnettomuuden vuoksi, auto oli törmännyt liikennevalopalkkiin - poliisi oli ohjaamassa liikennettä.
Neljän maissa kotiin päin ajaessa, oli jo ko. liikennevalopalkki korjattu, ja valoristeys toimi hyvin. Ihmiset ajelivat nyt hyvin varoen - ajelin 1-2 vaihteella koko matkan, niin hissukseen mateli autot. Normaalisti ajelen 20 minuuttia kotiin, johon tänään meni tunti. Mutta parempi hitaasti mutta turvallisesti, kuin kova vauhti ja törmäilyt.

Useilla ei ole talvirenkaita, auraus-autoja ei ole kovin paljon, bussit ja junat "hyytyy" kummallisesti lumen vuoksi - joten lievä liikennekaaos on aina lumisateen yllättäessä. Ennen joulua tuli ensimmäinen lumikaaos - silloin meni 80 minuuttia työmatkalla... ihmiset tulivat "ripotellen" töissä olevaan kokoukseen, ja oli jännää kuulla jokaisen tarina:"Kuinka pääsit perille?!" - eksoottinen lumimyrsky!
Samanä päivänä tietokoneen serverit ylikuumenivat jotenkin pakkasen vuoksi, joten pidettiin palaveria iltapäivälle saakka, kun ei voinut tietokoneita avata ;)

Tänään kuuntelin YLE 2:sta kotimatkalla, jossa soitettiin Mozartin kappaleita hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Tänään on myös Holocaustin muistopäivä, ja kuulin myös kaksi kaunista tsekkiläis-juutalaisen taiteilijan sävellystä - lumisateen tiliin voisi laittaa myös sivistän ja yleistietoa lisäävän vaikutuksen - ei muuten olisi tullut radiota kuunneltua ihan kokonaista tuntia!

Lunta on luvassa lisää yön aikana, joten lumi-liikenne-kaaos jatkuu. Jotta huomenissa herätyskello tuntia aiemmin soimaan ja tuntia aiemmin liikkeelle, niin ei kiire - eikä lumikaaos - yllätä eikä stressaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)