sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Neulonnan alkeet
Isoveli oli laittanut lämpöiset villasukat jalkaan, ja pikkuveli etsi toisia lämpöisiä sukkiaan - kun ei löytynyt, niin näpsäkästi hän löysi lankakorin ja puikot:"Opeta mua neulomaan äiti! Mä taidan neuloa villasukat!"

Hymyilytti kovasti, toppuuttelin hieman sanoen että sukkiin menee kauan aikaa, jotta jos aloitettaisiin kaulaliinasta. "Sukeltaen haettiin lankaa avannosta" - kyllä poika heti pääsi asiasta virille - oli vaan hankala langan kireyttä säännellä, ja muutama silmukka pääsi karkaamaan. On jo kaulaliinan alkua muutama cm - 20 min. kuluttua oli tauon paikka - "Mä sitten toisena päivänä jatkan" ;)

2 kommenttia:

 1. Sulo poika, kun neuloo. Kunpa vaan mielenkiinto jaksais säilyä. Suomessa pojat neuloo ja virkkaa pipoja ja miehet kanssa ovat innostuneet neulomisesta.
  Sotkamossa oli valtakunnallinen neulomistapahtuma viikko sitten ja miehet perustelivat, että neulominen on rentouttavaa, siis poistaa stressiä.
  Näinhän se onkin.
  Halit äiti

  VastaaPoista
 2. Ompa mielenkiintoista, pitää ihan googlata se Sotkamon tapahtuma! Hienoa että miehetkin löytäneet neulomisen / virkkauksen ilon - se on rauhoittavaa ja rentouttavaa puuhaa.
  Pipo-idea onkin tosi hyvä - Martin innostui kanssa neulomisesta viikonloppuna, ja neuloi myös hieman tällä viikollakin. Kun mainitsin tuosta pipo-mahdollisuudesta, niin hän innostui aika lailla, väri on jo tiedossa (ruskea), pitää vaan mun miettiä oisiko pyöröpuikot kätevimmät, samoin langan paksuus. Taidan käydä "Syasken"kaupassa, otan Martinin mukaan niin löytyy mieleinen väri, ja saadaan myös ohjausta puikkoihin ja malliin!
  Taidan soitella sulle viikonloppuna ennen käsityöliikkeeseen menoa,
  Halein Nina

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)