sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Päivitus Reden Internationalista


Eilen oli teemapäivä Reden Internationalissa, aiheena Trafficking (Ihmiskauppa) ja 10 myyttiä prostituutiosta. Oli mukava tavata vapaaehtoisia ja kuulla hieman kiriisikeskuksen uutisia.

Hyvä uutinen on se, että eräs afrikkalaisista naisista on saanut oleskeluluvan Tanskaan. Hän on aloittanut kielen opiskelun, ja asuu nyt vakituisesti kriisikeskuksen "Exit"-kerroksessa. Nyt on kaiken kaikkiaan kolme naista, jotka ovat saaneet asumisluvan ja opiskelevat kieltä - tavoitteena löytää työ, ja hiljalleen rakentaa sosiaalinen verkosto.

Ulkoisen kriisin, kulttuurieron ja kaiken muun lisäksi aiheuttaa prostituutio psyykkisiä haasteita. Naisilla on vaikeaa rakentaa luottamuksellisia ihmissuhteita (ystävyys & parisuhde, sekä lapsi-äiti-suhde), saada normaali seksuaalisuus ja intimiteetti. Eheytymisprosessi on elämänpituinen, ja onneksi on siihen apua saatavissa.

Kirjoittelen blogiin "10 myyttiä prostituutiosta", yksi myytti kerrallaan, tässä kevään kuluessa. Oli haastavaa kuulla "raakaa tietoa" tilastojen ja tutkimusten, sekä henkilökohtaisten kertomuksien välityksellä - hieman sulattaen sitä voi välittää etteenpäin pieninä annoksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)