sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Itse- ja lähimmäisenrakkautta äitienpäivänä"Aamukahvit vuoteeseen, tarjottimella ruusu ja kortti ..." - näin heräävät jotkut äidit äitienpäivänä, ja toiset syntymäpäivänä. Toiset äidit lukevat tekstitv:n uutisista aamupäivällä, että nyt on äitienpäivä. Minä kuulun tähän jälkimmäiseen joukkoon. Rakas mieheni tupsahtaa kotiin kukkapuskan kanssa silloin kun sitä vähiten odottaa, mutta ei merkkipäivinä, jolloin kukkia voisikin vaikka odottaa saapuvaksi.

Jotta olen vuosien kuluessa alkanut harjoittaa itserakkautta - ostamalla kukkia itselleni äitienpäivänä. Niin ei tarvitse vihjailla mieskullalle että "Mikähän päivä se tänään on.." - vaan valitsen kukkaset aivan itse. Ja kun isäntä kysyy, että mitäs tänään juhlitaan, voin iloisena suukotella ja sanoa "Âitienpäivää tietenkin!"

Aamulla kukkakauppiaalle mennessä huomasin, että ystäväni (joka asuu katukerroksessa) oli kotosalla. Hän on 10. v:n herttaisen tytön äiti - jotta ilahdutin häntä myös kukkakimpulla - joimme yhdessä äitienpäiväkahvit (hän on yksinhuoltaja, joten hänenkään mies ei herättele kukkasilla äitienpäivänä).

Terve itserakkaus on tärkeää - jos ei rakasta ja kunnioita itseään, on vaikea rakastaa ja kunnioittaa kanssaihmisiään... Tuli mieleen jae Matteuksen evankeliumista. Sen ajan ekspertit ja poliitikot testasivat Jeesusta laki-kysymyksillä, veroista ja käskyistä, ja tässä yhteydessä kysyivät, mikä on suurin käsky juutalaisuuden 613 käskystä. Tähän Jeesus vastasi:
"Rakasta Jerraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat". (Matt. 22:37-40)

Jotta muistetaan pitää huolta ja rakastaa itseämme ja toisiamme - naisihmiset usein laittaa muiden tarpeen omien edelle - mutta on hyvä harjoitella oman itsen kuuntelemistä ja tarvittaessa käydä tuumasta toimeen :-)

1 kommentti:

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)