sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Vihreä vallankumous


Tarvitsin jälleen kerran inspiraatiota kokkaukseen, joten selailin kasvisruokakirjani huolella. Löysin roppakaupalla reseptejä joita en vielä ole kokeillut - kuluneen viikon aikana olenkin löytänyt uusia suosikkeja.

Osasyynä kasvisvoittoisten ohjeiden hakuun on "energiavaje", joka usein iskee iltapäivällä juuri lounaan jälkeen (paleltaa, kädet ja jalat aivan kylmänä, haukottaa ... normaali reaktio kun keho sulattaa ruokaa - mutta ajattelin että jos hieman kevyempi ja helpostisulavampi ruoka hieman keventäisi iltapäiväbluesia töissä).

Jotta kirjoittelen tähän blogiin joitakin ohjeita, aloittaen pasteijasta. Porkkana-riisi-pasteija on helppotekoinen ja maukas sekä lämpimänä että kylmänä - käypi hyvin lounasevääksi.

Porkkanapasteija

1½ tummaa riisiä (raakamitta)
1 sipuli
6 porkkanaa (600 gr)
1 suuri paprika
öljyä
1 dl hakattuja manteleita / valnødder (niitä joulupähkinöitä jotka näyttää aivonpuoliskoilta)
1 puntti persiljaa
½ dl grahamjauhoja
hieman hakattua tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
suolaa maun mukaan (se Herbamare antaa hyvän maun)

- Keitä riisi kypsäksi (n. 40 min.)
- Silputa sipuli, raasta porkkanat, ja leikkaa paprika kuutioiksi. Paista sipulit, paprika ja porkkanat kevyesti öljyssä pannulla.
- Riisi, hakatut pähkinät, silvottu persilja, grahamjauhot ja basilika lisätään joukkoon. Anekset sekoitetaan, ja munat lisätään. Jos taikina on liian löysää, laita hieman lisää jauhoja. Suola viimeiseksi.
- Laita taikina öljyttyyn vuokaan, ja paista 30-40 min. 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)